Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Koukam kolik lidi nenosi penize. A ty argumenty. Je sileny, co uz v dnesni dobe nejsou lidi ochotni delat. Za chvili budou existovat sluzby krmeni, pac leckdo bude liny si krajet jidlo a davat ho do ust.

Jenom pozor, panove, na jednu vec: zvat nekoho na kavicku ci zajit s kamarady do podniku s peknymi slecnami=velke riziko, manzelka si urcite umi najit cestu k vypisu z vaseho uctu...

4 3
možnosti
Foto

Zajímavé, kdo všechno se snaží určovat co je a co není slušné.

Platba kartou není neslušná. Ani do 50 Kč, ani jiná. To jako mě obchodník při platbě kartou pod 50 Kč vykáže z obchodu, protože se chovám neslušně? Jestli si to někdo myslí, jeho věc. Však může přejít na cash only.

4 0
možnosti

Platba kartou do 50ti korun nemoralni rozhodne neni. Jestli je neco nemoralni, tak poplatky bank. Pro me je velmi nepohodlne u sebe nosit hotovost, dobedu si tedy predstavit bud neprijimani plateb do urcite vyse nebo tlak na banky a zmeny poplatkovani za pouzivani karty (treba pausalem). Podle me vse speje k bezhotovostni spolecnosti a je to tak dobre, zlatem se dnes take neplati, i kdyz zakon to umoznuje. Potreba je nastavit ten system tak, aby to neruinovalo obchodniky.

3 0
možnosti

Možnost platit kartou je služba, kterou poskytují banky. Za každou službu je třeba platit. Nevidím tedy nic nemorálního na tom, že si banka účtuje poplatek.

0 0
možnosti

A za větší nákup, placený hotovostí dáváte zdarma aspoň lízátka ?

Máte na to na nějaké informační tabuli pro zákazníky ?

V obchodě v centru Olomouce, bez možnosti parkování a s takovou nabídkou sortimentu, jaký máte, tam žádné velké nákupy nečekejte.

1 1
možnosti

Rohlík za 3 Kč, transakčni poplatek 1%. Takze 3x0.01 = 3 haléře. To Vás fakt zrujnuje.

2 3
možnosti

Umíte chápat psaný text? Jasně je v článku uvedeno, že minimální poplatek je 0,99 Kč.

5 0
možnosti

Pokud si neumíte to 0.99% zakalkulovat do ceny produktu, tak potom proč podnikáte? Vemte si to takhle. Určitě neodradíte nikoho když vás produkt bude stát 101kč místo 100kč. Ale tím, ze neberete karty, přijdete o dost těch 100kč obchodů. Lehká matematika na úrovni ZŠ

2 2
možnosti
Foto

Asi jste ten blog buď nepřečetl celý nebo jste ho nepochopil.

Pan Vlk karty bere!

A smysl blogu Vám zbytečně vysvětlovat nebudu.

1 0
možnosti

J56o79s49e22f 91K15l29a49t

26. 7. 2023 21:55

Jezdím hodně často do Německa a ještě se mi nestalo aby nějaký obchodník dělal křivou hubu, když zaplatím byť minimální nákup kartou.

3 0
možnosti

Ono existuje Nařízení (EU) 2015/751 o mezibankovních poplatcích za karetní platební transakce - ...stanoví mezní hodnoty mezibankovních poplatků. Zvyšuje transparentnost poplatků, a tak maloobchodním prodejcům umožňuje znát úroveň poplatků, které se platí při přijímání karet... mezní hodnoty mezibankovních poplatků ve výši 0,2 % z hodnoty transakce v případě spotřebitelských debetních karet a ve výši 0,3 % v případě spotřebitelských kreditních karet,... v případě transakcí uskutečňovaných spotřebitelskou debetní kartou umožňuje zemím EU stanovit mezibankovní poplatek nepřesahující 5 eurocentů za jednu transakci v kombinaci s mezní hodnotou 0,2 %,...zvyšuje transparentnost, pokud jde o výši poplatků placených maloobchodními prodejci, což jim umožňuje snadnější výběr toho, které platební karty přijímat. To jsou mezibankovní, a pak ještě je tam poplatek toho, kde máte účet případně za terminál. Ale aby celkem to bylo 3-5x víc než ten mezibankovní je celkem dost.

1 0
možnosti

No, zažila jsem, že obsluha neměla drobný, a platila jsem i nákup do 50 Kč kartou... Ale takhle nějak to funguje, nosím v peněžence cca 200, co se vejde, platím hotově, co se nevejde, kartou. Pokud někdo karty nebere, jdu automaticky jinam.

3 0
možnosti

Přesně tak, na jedné straně nechtějí brát karty a když přijdu pro rohlíky s 1000-kou, protože automat menší nedá zase mají problém. Z toho plyne jediné....živnostník typu "vlka" (malé "v"abych neurazil či nebyl vztahovačný)bude mít problém vždy.

3 2
možnosti

... škoda pane, že jste tak měkej, a servírujete to jak naše tvrdohlavá vláda, aby jste náhodou někoho neurazil, ale fakt je ještě mnohem horší, banky a stát jsou novodobí lupiči a dál už není co dodat ...

2 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,24
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik