Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemáte pravdu pane Vlku. Patříme ke špičce států, kde se platí nejvíc kartou, ale rozhodně nejsme na prvním místě. Jen pro zajímavost, ve Švédsku zaplatíte kartou například i na veřejném WC, nebo do “ kasičky” v kostele....

Také se nespokojím s tvrzením, že platit kartou do 50,-Kč je neslušné. Ne, není. A myslete si o tom, co chcete.

9 2
možnosti
TK

Sorry, mělo být +

0 0
možnosti
LJ

Kdyz obchodnik nebere karty nakoupim jinde. Jestli to neni pro obchodnika problem, je to jeho vec.

Ale argumentovat poplatkem a cenou obalu je uplny nesmysl.

Obal ma byt rozpocitan do nakladu produktu a stejne jako poplatek bance. A jestli je banka draha, zmente banku jako ja zmenil prodejce.

6 0
možnosti
JZ

Ten obal přece u rohlíku nestojí korunu za kterou ho obchodník nakoupil. V tom obalu totiž nemusí skončit jen ten rohlík, ale teoreticky jakékoli nabízené zboží. A pak se z toho obalu stává dodatečný související náklad a ten by se měl rozložit mezi veškeré zboží.

2 0
možnosti
ZZ

Proč hned hovořit o takových nereálných extrémech - byť hypoteticky možných, když průměrný nákup ve vašem obchodě určitě přesahuje minimálně 300 Kč. A pokud by byly příznivější vaše ceny pro spotřebitele, určitě by byly i vyšší.

2 0
možnosti
Foto

V první řadě bych doporučil trochu jednat s bankou ohledně podmínek, nejen zde platí "voják se stará, voják má" . Tedy ne vzít první nabídku banky, ale vyjednávat. Ovšem to v obchodě platí všeobecně.

Třeba na různých autorských, farmářských i designových trzích stále častěji vidím používání terminálů SumUp. Nejlevnější terminál stojí kolem tisícovky (jednorázový náklad na koupi) a pak už jen 1,99 % z obratu bez dalších fixních nebo minimálních plateb. Kdysi jsem pracoval pro drogerii Schlecker a i zde jsme měli pouze % poplatek z celkového obratu, bez fixu a i pronájem terminálů byl zdarma. Ano, bylo to velmi tvrdé jednání, požadavek byl obrat 20 000 Kč na 1 terminál.

Další je tlačení na politiky. Kdyby stejnou intenzitou obchodníci místo "nechceme brát karty" křičeli do světa "výše poplatků za platby kartou je nemorální" , jistě by se našlo řešení. Ať trucstandard typu GiroCard (dříve EC Karte) dodnes používané v Německu, Rakousku a Holandsku s nižšími poplatky, nebo regulace poplatků za příjem plateb kartou. Jelikož nyní mají banky zastropované mezibankovní poplatky na 0,2 (debetní) a 0,3 % (kreditní karty), nebylo by ekonimicky nereálné je dotlačit na cca 0,5-0,8 % koncového poplatku pro obchodníka.

Trochu se teď snaží některé banky protlačit (dle mého názoru nevhodnou a slepou cestu) qr kódy, případně AirBank chce uvést do světa NFC které bude fungovat ne na principu zúčtování přes karetní společnost, ale na principu okamžitých plateb.

To víc pochopení mám pro ty pytlíky, ale ty je přece možné zákazníkům účtovat. Třeba Bauhaus už po mně chce zaplatit za papírový pytlík, když si tam jdu koupit hřebíky.

3 0
možnosti
Foto

Dobrý den, jako občan nosím už jen telefon s ApplePay - peníze vůbec nevedu, kupuji i rohlíky přes kartu. Pokud zde ta možnost je, tak ji využívám. Jako obchodník mám prodejnu a akceptuji karty a neřeším za kolik mi zákazníci platí kartou - je mi to jedno, beru to jako službu zákazníkům. A nebudete mi věřit, ale prodávali jsme loni, naše výroby na lokálních farmářských trzích a nabízeli jsme platby kartou. Stačí připojit přes telefon a powerbanku. A ejhle jak všichni koukali a vesele platili kartou - měli jsme jako první vyprodáno. Platba kartou je prostě budoucnost a měla by být všude.

14 0
možnosti
Foto

Práce s hotovostí je strašná otrava. Jako platící - musím stále vybírat peníze a myslet na to abych jich měl dost na zaplacení. Jako obchodník zase musím myslet na to abych měl dost peněz na vrácení - nic Vás nenaštve více když někdo přijde ráno, vezme si jeden výrobek a plácne na stůl 2000 Kč. Taky musíte utržené peníze stále vkládat na účet.

10 0
možnosti
RP

Paneboze to je brekot... mame svobodu neprijimat platby kartou nebo si zvolit vyhodnejsi banku. Nebo zalozit vlastni bankovni system. Nebo jinou dosud neobjevenou platebni metodu.

Zakaznik ma pravo se rozhodnout, ze od Vas nenakoupi.

4 1
možnosti
Foto

Tuhle hloupost jste mohl vynechat: "Nebo zalozit vlastni bankovni system. Nebo jinou dosud neobjevenou platebni metodu".

4 1
možnosti
PC

P83e76t92r 74C62o96u16f32a76l

25. 7. 2023 20:21

Jako člověk, který už u sebe hotovost spíš nemívá a jako člověk, který Vás má rád, doporučuji nahodit na krámě ceduli: "PLATBA KARTOU OD 100 KČ". Vsadím boty, že lidi nakoupí za víc jak 100 Kč (nebo i vyšší) a budou mít radost obě strany (zákazník, že zaplatí pohodlně kartou, Vy, že zákazník nakoupí za více, než by normálně nakoupil).

Jinak pokud by šlo, tak jako u šlužeb: Vytiskněte QR kód pro platbu na váš účet a člověk s aplikací v mobilu zaplatí i bez poplatků bance. Podotýkám, že jsem nehorázný odpůrce bankovních poplatků.

Hodně štěstí Vlku, na (bankovní) svině pouze s bičem.

9 0
možnosti
DV

D54a32v71i46d 74V41l29k

26. 7. 2023 10:55

Díky Petře za normální příspěvek.

0 0
možnosti
JD

J29a95n 49D78v72o44ř96á32k

25. 7. 2023 20:04

Prodavači okurek na farmářských trzích se nikdo nediví že nebere karty. To autor přehání, ale když nebere karty hospoda která utrží dva miliony měsíčně, tak se vsadím, že daně krátí, čili krade.

4 5
možnosti
MB

Máte pro ta obvinění důkazy?

3 0
možnosti
JH

morální nemorální? nemorální je platit 500 či 1000 tisíc za auto, nemorální je sebezničení za cenu pseudo zelené dohody... stát chce platit vše kartou malé či velké částky a je třeba za to platit, pokud pro mě nebude výhodné platit kartou tak kartou platit nebudu, pokud pro obchodníka nebudeš výhodné přijímat karty tak holt terminál odmítne, jsou země které se chystají jako švédsko nemít peníze vůbec, pokud se ocitnu na venkově málokde v konzumu mají terminál....

0 0
možnosti

Nevím, zda je normální platit jeden rohlík kartou, osobně si myslím, že je to jedno)navíc je to extrém). Stýskání nad poplatky bankám je však pod úroveň každého podnikatele. Za prvé, pokud nekrade(vsadím se, že většinou ano), lehce - lehounce zvýší cenu a poplatky jsou zpět, navíc je to krok zpět, protože je to moderní v celém světě používaný způsob platby. Ano, mnohdy si můžeme vybrat a pokud mohu, jdu tam kde je berou již z principu.

4 6
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 36,57
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik