Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Nic ve zlém, ale toto je solidní demagogický blábol. Pan "podnikatel" si vybral extrémní případy jako je platba u prodejců na farmářských trzích nebo platba jednoho rohlíku a na nich ukazuje nesmyslnost platby kartou, o tom, že mu ty čísla trochu nesedí nemluvě. Asi nikdo nečeká, že na farmářských trzích budou mít prodejci terminály, to je opravdu extrém. Stejně jako druhý příklad, neznám nikoho, kdo by si šel do krámu koupit JEDEN rohlík, nehledě na to, že osoba, která si půjde koupit jeden rohlík je na tom po finanční stránce tak, že těžko bude mít kartu a svoje finance utrácí přes ni. A teď k číslům pana Vlka....cituji:

Banka si běžně účtuje 0,99% z nákupu, minimálně však 0,99Kč. U některých drobných nákupů je to tedy z ceny nákupu klidně i 10, nebo 20%.

Už tohle je neuvěřitelný protimluv a svědčí o tom, že pan Vlk si buď vymýšlí nebo neumí počítat, což na podnikatele je vcelku zajímavé zjištění. Banka si bere 1 procento, pokud je to z nákupu více než 1 Kč (pro jednodušší orientaci jsem zaokrouhlil) pokud je to 1 procento z celého nákupu méně než 1 Kč, bere si paušálně 1 Kč, obecně to tedy znamená, že z každé utracené stokoruny si bere 1 Kč a z nákupu pod 100 Kč si bere 1 Kč. Poznámka o tom, že někdy je to až 20 procent z nákupu tedy absolutně nedává smysl, jednalo by se o nákup do celkové částky 5 Kč, aby poplatek bance 1 Kč dělal 20 procent z nákupu :-))). A to si troufnu říct, že není možné, za prvé takový nákup jsou v dnešní době opravdu maximálně dva rohlíky, za druhé nikdo takový nákup nebude dělat kartou, viz to co jsem psal výše, i kdyby opravdu někdo takto nakupoval, tak to budou naprosto marginální počty...Dále se dozvídáme, že jeho měsíční poplatek bance dělá až 15000,-, v tom případě jeho měsíční tržba od zákazníků platící kartou je zhruba 1,5 milionu, pokud by měl na této tržbě marži jen 10 %, je jeho výdělek ze zákazníků platící kartou 150 tisíc a to věřím, že v průměru to bude i více než 10 %, a to už se vyplatí takové zákazníky mít.....

8 4
možnosti
JL

mimochodem příklad platby kartou jednoho rohlíku mohu stejně demagogicky otočit...jít si koupit auto za milion s hotovostí v igelitce taky moc nedává smysl.....uvádím jako příklad stejné demagogické úvahy....

5 2
možnosti
MK

Obchodník s terminálem je výslovně povinen přijímat všechny platby kartou bez ohledu na jejich výši. Poplatky nakonec platí zákazník, protože se promítnou do ceny. Nanejvýš si můžou pobrečet ostatní zákazníci, kteří kartařům na poplatky přispívají.

0 1
možnosti
DV

D31a23v47i39d 49V52l66k

25. 7. 2023 10:58

Ta povinnost je zakotvena kde? Ve vaší hlavě??

6 1
možnosti
KL

K tomu si dovolim poznamku. Vietnamci maji ve svych obchodech jasne dano. Platba kartou od 50 CZK.

Ahold a dalsi auto kasama o tyto platby rekli. Omezili klasicke pokladny a tak tam nemam problem ten 1 rohlik zaplatit kartou.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 2
možnosti
MV

kartou platim jen velky nakupy

mam rad prehled a znam se.... z bankomatu vyberu, kdyz je treba hotovost a s tou ziju v obchodech

Vlcaku, drz se a karma za tenhle text

6 1
možnosti
ZB

Já kvůli přehledu platím radši kartou, aspoň vidím, kde jsem ty peníze nechala, u hotovosti si zpětně vybavím jen větší nákupy.

2 0
možnosti
PR

Pokud chce někdo platit jeden rohlík kartou tak mu jej prostě věnujte zdarma.

2 0
možnosti
ŠŠ

Jak znám Čechy, pak by “ kupovali” jeden rohlík kartou i dvacetsedumkrát za den!

Co tak poplatek za transakci naúčtovat jednorohlíkaři i s 21% DPH!

6 0
možnosti
LH

Žehrat na témata okurkové sezóny a jedním dechem se na takovém tématu podílet a "přiživit". Není to chucpe?

1 1
možnosti
Foto

Je normální kvůli jednomu rohlíku vybírat hotovost z bankomatu?

4 4
možnosti
PP

Není. Ale mám spásný nápad. Lze to vyřešit i tím, že si vyberete na víc různých věcí. A teď pozor, tohle je důležité - z té částky se pak uhradí i ten rohlík.

7 0
možnosti
PS

Dobrý pohled z druhé strany. Dal jste do placu argumenty které spousta lidí nezná. Rozhodně to pomůže složit mozaiku daleko přesněji než když máte informace jen z jedné strany.

13 1
možnosti
JV

J68a76n 14V46ě24r19n10ý

25. 7. 2023 9:26

Vždyť už to všichni slyšeli asi milionkrát, jenom tady na idnes bylo za poslední týden milion blogů a všechny s furt s tím stejným brekem.

0 0
možnosti
IP

Dříve i ve velkých obchodech byla na kartu min. utrata 50kc. Takže proč nenapsat ceduli že platby kartou až od 50 Kč útraty. A ty pytlíky jsou síla. Kroutí se mi ruce když vidím lidi v krámech s 10 pytlíky jen aby si nemuseli koupit tašku za 3 Kč nebo nosit latkovou

2 0
možnosti
KL

K22a68r71e13l 14L56a68n46g18r

25. 7. 2023 10:01

Taska uz davno nestoji 3CZK.

2 0
možnosti
ŠM

a co takhle - platba kartou možná až nad 100,-Kč...naše krámská to má tak,že od pondělka do pátka si vede záznamy o tom, co jsme si v krámě vzali a v pátek to platíme najednou (štamgasti) - kartou

7 0
možnosti
PP

To je sice prima, ale není to univerzálně aplikovatelný model.

0 0
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 36,57
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik