Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nehodlám autore nikde tahat sebou hotovost. Nebereš karty? Nazdar jdu jinam kde je berou. A o slušnosti by se dalo polemizovat, pokud já jsem nucený platit daně, tak je bude platit i živnostník a ne že bude ojebávat stát.

6 8
možnosti
Foto

Proč by měl ojebávat stát?

A není to náhodou naopak: že stát ojebává nás? Ať už jste zaměstnanec nebo živnostník.

4 5
možnosti
MF

V KB chtěli 1,5% z platby minimální částka 1Kč. Lepší podmínky mi dát nechtěli, za 2 hodiny jsem měl v mailu smlouvu s monetou na 1% z jakékoliv částky, klidně i halíř z koruny a za 3 dny terminály. Je to jen o tom se ozvat a né brečet že si vezmou korunu z rohlíku ...

11 0
možnosti
Foto

přesně tak, jako kdekoliv jinde v obchodě, vyjednávat

1 0
možnosti
Foto

A76v57i 11B19a97b55i22c

25. 7. 2023 17:44

Dovolím si s vámi důrazně nesouhlasit. Cenu 0,99 Kč si klidně připočtěte ke každému výrobku (pokud to již dávno neděláte ). Budu to respektovat a koruna navíc mi za pohodlí nákupu kartou stojí. Vážně.

Hotovost s sebou nenosím a z obchodů, které neakceptují bezhotovostní platby vycouvám.

Uvědomujete si, že se střílíte do nohy? Celkem masochisticky?

Pokud mají lidé možnost platit kartou, udělají větší tržbu.

Netrápí vás zásoba drobných v kase.

Nemusíte vozit tržbu do banky.

Nemusíte šahat na bankovky a mince. Fuj, to je svinstvo.

8 3
možnosti
MK

Ono to není vždy 0,99Kč. U větších nákupů je to 0,99% a to už je jiný level. Z každé tisícovky je to skoro 10Kč. Takové přirážky by se vám asi moc nelíbily.

4 4
možnosti
MM

Myslím že pravdu máte, ale jen částečně a to neznamená že je situace neřešitelná.

Myslím, že nikoho neurazí cedule "Přijímame platbu kartou u částek nad 50/100/200 Kč". Je to logický přístup a pochybuji že vám to bude mít někdo skutečně za zlé.

Na druhé straně - pokud objevím ceduli "Platby kartou nepřijímáme", tak si pravděpodobně půjdu nakoupit jinam.

Navíc u první varianty si občas někdo koupí něco navíc - jen aby mohl zaplatit kartou.

11 3
možnosti
Foto

Souhlasím s panem Motyčkou, pracoval jsem 17 let v retailovém bankovnictví a též "prodával" obchoníkům karetní terminály. Obchodník, pokud zavede ve svém obchodě karetní terminál, má vždy možnost nastavit spodní hranici přijímání karet a o této skutečnosti má ale též povinnost informovat předem zákazníka, pokud nemá žádné pravidlo, tak musí přijmout i platbu za zboží v hodnotě třeba 1 koruny. Drtivá většina obchodníků, kterým jsem "prodal" terminál, po několika měsících pocítila nárůst obratu, stačilo jen aktivně tuto možnost zákazníkům nabízet (nenutit)

4 0
možnosti
ZE

Většinou s vámi nesouhlasím, ale tentokrát nesouhlasím jen napůl. Ty výpočty s odváděným procentem samozřejmě nesedí, ale mě zaujala jedna věc, a to jeden rohlík. Připomenulo mi to historku, kdy zákaznice ( žádné trdlo, ale paní učitelka) požadovala obálku v ceně 9 Kč uhradit převodem na fakturu. Prodavačka jí řekla, že cena té celé akce (účetní, pošta) je vyšší než obálka a ať si vezme zdarma. Zákaznice uraženě odešla.

3 1
možnosti
Foto

TOHLE považuji za skutečný problém, zejména u obchodníků prodávající drobné výrobky a služby, případně dokonce jen jeden drobný výrobek nebo službu. Zejména když jsou někde mezi. Moc velcí na to, aby "jednoosobní" majitel dělal prodejce, účetního, uklízečku, sladníka a vrátného a zároveň moc malí na to, aby se jim vyplatilo zaměstnat účetní na pracovní poměr.

Platba za účetní položku dost komplikuje řadu podnikatelských záměrů. Ale na to tu jsou různé paušální daně i když ne všude jsou vhodné

0 0
možnosti
PV

P10e19t86r 88V16o25g90t

25. 7. 2023 13:08

Omezte platbu kartou na nakup nad 50 nebo 100 Kc, dle libosti. Potkavam to bezne a nikdo s tim nema problem.

P.S. i ja bezne platim kartou jeden rohlik. Od chvile, kdy se da platit telefonem, je to naprosty luxus. A kdyz to nejde, poradim si jinak, aniz bych se na obchodnika jakkoliv hneval

3 1
možnosti
LH

L76i57b73o52r 68H94a46s65a52l

25. 7. 2023 12:02

Prosím neurážejte Balkán srovnáním s daňovou morálkou českých obchodníků. Při placení čehokoliv v Chorvatsku, a to i hotovostí, vždy dostanete účtenku z pokladny. V pekařství, na pláži za půjčení lehátka, vodního skútru, v plážovém baru, i na platbu 4 EUR za kukuřici, roznášenou po pláži místním mladíkem. To jsou věci v našich obchodech a službách nevídané! Ale chápu, zatajit příjem je o tolik výhodnější!

10 6
možnosti
RK

4 Eura jsou 100 korun. Takže proč ne? Asi jste nepochopil smysl blogu. Ale co čekat od človíčka, který všude vidí podvodníky? Podle sebe soudím tebe?

8 0
možnosti
Foto

Studenti by možná rádi platili přes lightning network a bylo by to oboustraně výhodné. Jen jim to musíte umožnit.

0 0
možnosti

Jestli měsíčně přicházíte kvůli poplatkům bance o 10-15 tisíc, upravte přiměřeně ceny, všechno je jen ve vašich rukách. A netvrďte mi, že by to zdražení muselo být tak razantní, že by vám odloudilo kiientelu.

4 2
možnosti
PP

Nerozumíš textu? Ty bys první řval o drahotě.

2 2
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 36,57
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik