Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To ale nemyslíte vážně, že:

"Aby se vyznamenaný mohl cítit vyznamenáním poctěn. Musí si vážit toho, kdo ho vyznamenává. Pokud tomu tak není a státní vyznamenání je jen oceněním určité servility, nebo příslušnosti k nějaké domněle správné partičce, udělované někým, kdo si vlastně úctu nezaslouží, není státní vyznamenání vyznamenáním a poctou už vůbec ne ."

Zdroj: http://vlkdavid.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=561828

Toto není žádná "obecná rovina". To je, pomlouvačným úmyslem, šité na současnou situaci.

1 15
možnosti
Foto

Nemilý pane Mudro, já s Vaším souhlasem nesouhlasím.

1 10
možnosti
JL

Je to až cimrmanovské, jak lze vysoké státní vyznamenání, naprosto znehodnotit.R^

12 0
možnosti
DV

D42a74v72i20d 59V22l79k

23. 10. 2016 12:38

ano ,ale spíše je to nechutné.

7 0
možnosti
Foto

Trefné a přesné. Každý prezident vyznamenává lidi, ke kterým má nějak blízko. Ovšem až ten současný z tohoto aktu udělal frašku.

A agenta Hermánka si nevšímej, pro toho je tajtrdlíkování v diskusích jediný sociální kontakt, který má. I když skoro vždy jen dezorientovaně blábolí.

13 0
možnosti
PH

Pane Vlku, aniž si to možná neuvědomujete, tak jste popsal to, co za dobu trvání České republiky dělali všichni presidenti.

0 2
možnosti
MS

A to znamená, že je to dobře ? :-P

1 1
možnosti
MS

Souhlas. R^ Nedávno zde proběhla debata na téma, že Zdeněk Svěrák zřejmě neobdrží u příležitosti svých 80. narozenin žádné státní vyznamenání. Všichni víme proč - protože vůči Zemanovi neprojevil dost loajality a dokonce si (považte!8-o) dovolil stát na straně protikandidáta v prezidentských volbách. Přiznám se, že kdyby nakonec k jeho ocenění nakrásně došlo, byl bych nemile překvapen, kdyby vyznamenání z rukou současného prezidenta převzal. Naštěstí nehrozí ani jedno, ani druhé. Přitom je to hrozná škoda, protože Zdeněk Svěrák by si za svou nejen uměleckou, ale i charitativní a pedagogickou činnost ocenění určitě zasloužil. Na rozdíl od loni Zemanem vyznamenaných "nedorostů" Renče a Sedláčka, kterým loajalita k hlavě státu naopak nechyběla. :-/

12 0
možnosti
Foto

No tak co? Stojíte o to, aby Zdeněk Svěrák dostal z rukou "ruského zloducha" Zemana vyznamenání nebo ne?

A víte také, že míra posuzování umělecké činnosti je velmi subjektivní a jen velmi zřídka se na ni všichni shodnou?

Já, v únoru 1969 viděl v Malostranské besedě představení "Vyšetřování ztráty třídní knihy" s Cimrmanovci v plné sestavě. Otázkou ale je, zda toto dílo, myslím tím DJC, má takový význam.

A také zbožňovaný "Mareček". Normalizační taškařice, nic jiného. A to jsem v hodnocení ještě mírný. "Helenka" byla vláčena tiskem a Internetem, že za Normalizace zpívala, zatímco tehdejší soudruzi Smolgak a Svěrák jsou slaveni za to, že za Normalizace točili režimu poplatné filmy.

5 10
možnosti
Foto

sám o sobě píšete, že jste nehoden úcty. tak v čem je problém ? Co vytýkáte Miloši Zemanovi ? Že je nehoden úcty stejně jako Vy ?

2 14
možnosti
DV

D40a10v44i73d 44V80l59k

23. 10. 2016 9:34

Proč diskutovat s rudým klukem na kolotoči????

15 0
možnosti
JH

Jako vždy - znovu jen takový kavárenský odvar pro ty už legendární prosté, obyčejné lidi.:-)

Babička v takových případech říkávala: Svatá prostoto!

6 20
možnosti
DV

D31a42v84i93d 78V89l71k

23. 10. 2016 9:31

Nejvíc mě na té Vaší reakci baví seznam těch, co ji plusují. Vlastně, kdyby se mnou někdo z těchto lidí souhlasil ,musel bych se nad sebou hluboce zamyslet. Přeji Vám hezký den.

11 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,48
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik