Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D58a47v54i29d 96V83l42k

16. 8. 2022 8:01

Musím Vám říct ,že se tím Vaším prskáním docela bavím i když jste občas zbytečně osobní, ale chápu, když Vás někdo popíchne nehledíte napravo ani nalevo. Čím jsem starší tím víc mě štvou zarytí opravdoví levičáci a úplně stejně kovaní pravověrní pravičáci. Jsou věci ,které mohu já jako občan, daňový poplatník, rodič tří dětí a malý podnikatel ovlivnit a jsou věci ,které ovlivnit nemohu, které může ovlivnit jen vláda téhle země. Když si všichni na chvilku odmyslíme ty ideologické blbosti, zůstanou jen fakta. Já nakupují od malých výrobců a producentů potravin. Většina z nich má kvůli cenám elektřiny existenční problémy a například od podzimu skončila už každá dvacátá pekárna. Zanikají malé mlékárny, farmáři jsou úplně v háji. Nečinnost téhle vlády ,která drží 70% naprosto dominantní balík akcií v ČEZU ,který vyrábí na úkor našeho čistého vzduchu, vody a zdraví levně elektřinu, bude mít za následek naprostou devastaci malého a středního soukromého podnikání v ČR. A kecy o tom ,že 70% je málo,to je k smíchu 70% ve firmě je kladivo pěst ,která rozhoduje a dělá co chce. Budete tady hýkat o hodnotách a demokracii a platit jak mourovatí.

7 1
možnosti
Foto

J89a88n 51Š95i32k

16. 8. 2022 8:24

Davide, těch 30% v ČEZu jsou malí akcionáři a mají dle legislativy svá práva. Když jim je stát třeba speciálním zákonem vezme, co mu brání, aby tak učinil i v jiných případech a bude se bouchat do stolu, jak říkáš, kdykoliv stát vyhlásí, že je krize? To by byla cesta do banánové republiky. Krachy budou, to je realita. Nevím, co se s tím dá dělat, aby to nikoho brutálně nezasáhlo.

5 0
možnosti
MK

R^

No vidíš a už jsi taky Davide kobliha. ;-D;-D

0 0
možnosti
DV

D91a69v50i79d 34V18l92k

16. 8. 2022 10:40

Jo Martine u nás se zdravý rozum nenosí, u nás musíš být ideologicky začleněn ;-D

4 0
možnosti
JV

Za to si zasloužíte aspoň Nobelovou cenu R^ ;-D

0 0
možnosti
PK

dovolim si parafrazovat vyrok JFK "přestante se ptat co muze udelat ČR pri Vás, ale co Vymuzete udelat pro ČR".

neni toho malo-zacit lze napr. odpovednym pristupem k jakymkoliv volbam. Neptat se pouze po sympatiich k ze ci one strane, ale precist si nejen volebni program, ale dohledavat si informace o lidech na kandidatkach. Pak by nedochazelo k tolika nemilym prekvapenim na postech vseho druhu....volebni neni pouze právo, ale i pomerne mocna zbraň a tak je nutne k tomu pristupovat.

0 0
možnosti
EH

Oslavovaný výrok JFK vlastně říká, že placení daní se nepočítá. Nechali se zvolit, aby sloužili národu, ale slouží maximálně své peněžence.

Já čekám od politiků, že budou hájit mé zájmy, jenže pořád slyším, že něco nejde, protože spřátelená velmoc si upšoukla.

Mrzněte, protože nemáme koule zajistit ani ty levné energie, ke kterým máme přístup.

6 1
možnosti
Foto

Málokde na světě je zvykem topit na tolik stupňů jakoni nás.

To co radí naše vláda je jinde běžný standard.

Osobně topime na cca 19 stupňů již několik let a kromě úspor to zlepšilo i náš zdravotní stav- zejména synovi alergikovi.

To, že naše vláda bude pomáhat s energie i méně než ostatní je naprosto žádoucí. Každou korunu, kterou pomůže subtotuz půjčí a půjčovat si na spotřebu je vždy kontraproduktivní s nejde o nic jiného než o život já úkor budoucích generací.

Takže to, že se nevezou na vlně hloupého populismu je naprosto v pořádku a slouží vládě ke cti.

10 9
možnosti
ZZ

Topte si na kolik chcete.

Stát si nepůjčuje na záchranu vlastního průmyslu a obyvatel, ale na financování ukrajinské války a obchodování na Lipské burze - ale to vy zřejmě nevíte.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-cez-dostane-od-statu-pujcku-74-miliard-208516

https://denikn.cz/minuta/918690/

:-P

3 3
možnosti
PN

P13e89t59r 70N88e70d95v32ě98d

15. 8. 2022 22:28

Normálně jsem měl již strach, zda Vám něco, třeba píšťalka, nepadla do hrdla.

No ale takhle si dělat zádel...To asi někteří neunesou.

1 1
možnosti
Foto

Jj, petrolejky už mám taky

2 1
možnosti
Foto

A co chcete?Nechat se dal vydírat od Ruska a dál financovat jeho imperiální ambice? Odstřižení od ruského plynu bude celou Evropu bolet a nebude to jednoduché. Nadávat na vládu,která prostor pro jiné řešení nemá je opravdu dost trapné.Misto toho pláče by jste raději měl jít uklidit na zahradu psi bobky ať máte kde věset pradlo. Nebo snad za zahradu plnou psích bobků může také vláda? Poslední dobou tady jen lijete vodu na Ruský mlýn....

9 9
možnosti
LH

Kralovka řada....to všem pomůže....

0 0
možnosti
DV

D86a60v77i55d 80V77l46k

15. 8. 2022 21:24

Já tady pořád slyším ,že vláda s tím nemůže nic dělat. Chápu s plynem určitě ne. Ale opravdu nemůže nic dělat s cenami elektřiny ,když vlastní 70% jednoho z největších výrobců ve střední Evropě? Je asi zbytečné to okecávat ,pojďme jen vedle na Slovensko. Slovenská vláda dosáhla toho ,že Slováci mají zafixovanou el na ceně asi 1650 Kč za MW. Víte kolik mi účtoval na firmě český dodavatel za červenec? 8400 Kč za MW. Když to teda nejde ,proč to na Slovensku šlo?

14 1
možnosti
ZZ

Maďaři to s plynem udělali a uzavřeli přímou smlouvu s Rusem a berou za 6 Kč/m3.

Slováci si uvědomili, že prodávat elektriku přes Lipskou burzu je pro ně neperspektivní.

;-(

4 3
možnosti
JK

P. Adamová nedávno tvrdila, že zásobníky s plynem mám etéměř plné. Včera na FB tvrdila, že si máme vzít v zimě doma svet navíc.

6 1
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,30
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik