Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

1 - nemá se jezdit bez zaplacení,jinak dostanu pokutu,to ví i má 6letá vnučka

2 - když dostanu pokutu,je třeba ji zaplatit...jinak hrozí penále(prostě,lež má krátké nohy,vnučce to vštěpuju.

3 - vše ostatní jsou jen výmluvy na penále,lichvu atd atd....avotomtoje

3 3
možnosti
MP

Náhodou byl ten komiks poučný. Nezaplatíš jízdenku za dvacku a smluvní pokutu za tisíc, tak my ti sebereme telefon za desetitisíce. ;-D

1 0
možnosti
Foto

jen jedna zkušenost - dcera jednou dobíhala tramvaj, jízdenky koupené, sedla si, vyndala peněženku , z ní jízdenku, stoupla si, že si ji cvakne - a dostala pokutu, že si mezitím sedla, takže už jede na černo.... Vzhledem k tomu, že tehdy v 16 letech vážila 40 kg i s postelí, hormony pracovaly, motala se jí často hlava - opravdu jsem chápala, že si tu jízdenku vyndávala z peněženky v sedě (mimo jiné to je taky povinnost cestujího, aby jel bezpečně). Revizorka si na ní asi kompenzovala nějaký mindrák, protože dát pokutu dítěti, které jde s jízdenkou v ruce k označovači.... Stálo nás to tehdy 800, samozřejmě jsem dceři na tu pokutu dala, alee štve mě to do dneška.... Naštěstí máme s dcerou dobré vztahy, takže mi to vše hned řekla a tak se problém vyřešil.

9 0
možnosti
BH

Tak doufám, že se poučila a příště dobíhala tramvaj s lístkem v ruce, který štípla při vstupu a než si sedla a vyrazila k ní revizorka.

Může být ráda, že nespadla pod soupravu a že přepravce neřešil pokutu za nerespektování výstrahy nenastupování;-)

0 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas, Davide. Je to státem řízené svinstvo. Já nejsem proti placení dluhů - spíše naopak, mají se platit. Nicméně exekuce, stotisícové částky za jednu jízdu načerno před lety - je normální hyenismus. Kdo jiný, než stát by toto měl řešit?

Karma.

9 0
možnosti
RC

muzete prosim dolozit, ze za jednu jizdu na cerno to dospelo ke statisicovym castkam? Pokud vim, tak to byvalo nejakych 20 tisic, coz ma do statisicu hodne daleko.

3 1
možnosti
JR

Nějak tomu nerozumím: na jednu stranu se tady probírá možnost volebního práva od šestnácti let a na druhou se tolik lidí rozčiluje, když jsou dospívající upozorněni na to, že existují jistá pravidla, jako třeba že za služby se musí platit.

Samozřejmě že dochází i k excesům, ale proti těm se dá bránit. Jen to chce se na věc nevykašlat a udělat to včas, ne až s exekutorem za zády.

4 0
možnosti
VH

MHD Liberec : v létě jela má 15-letá dcera do města. Jelikož jí bylo čerstvých 15, tak ještě neměla zhotovený OP. V té době to bylo tzv.v běhu. Na cestu jsem jí připravila jízdenky ve slevě, protože v tomto věku na ně má nárok. Bohužel jsem tehdy nemohla jet s ní, protože jsem ležela v nemocnici. V autobuse na ní doslova nastoupila revizorka a vytáhla z ní pokutu 600 Kč za jízdu se zlevněnou jízdenkou bez dokladu totožnosti. To, že OP mít teprve bude, že se to dá i doložit, nebyl brán zřetel. Bohužel dcera u sebe zrovna těch 600 měla a celou pokutu uhradila. Prý si připadala jako nejhorší hajzl, co někoho minimálně zabil.

Strašně mě mrzí, že jsem tehdy nebyla doma a nejela s ní. Dost pochybuji, že by si to k ní revizorka vůbec dovolila... No a takhle to klidně může začít. Ne každý rodič je klidný, dítě se to doma třeba bojí říct, má pocity viny, studu, peníze na pokutu ( v tomto případě neoprávněnou) nemá.. A co teď? Nechá to být a doufá, že to vyšumí, že se na to zapomene.. Uplyne pár let, dítě si dává pozor, aby vždy už mělo správnou jízdenku, je mu třeba 20 let, jde do práce, těší se na první výplatu, že které ale dostane jen minimum a zjistí, že má exekuci na 50 tis kvůli tomu, že v 15 letech jel v MHD na zlevněnou jízdenku a neměl op. Co teď? Dostává se do dluhové pasti, která může trvat i několik let.

Nebo nezaplacené odpady z dětství, faktura za mobil.. Vždyť je to vše naprosto absurdní. Něco jako dětský dluh by vůbec nemělo existovat.

10 0
možnosti
DV

D73a28v45i83d 67V83l91k

16. 1. 2020 9:04

Přesně jste to napsala!!

1 0
možnosti
FF

Největší zvěrstvo, kromě neúměrných nákladů na exekuci rostoucích nepozorovaně dlouhou řádu let, aby se potom zřítily na dítě po dovršení 15. roku věku je skutečnost, proč tyto náklady mohou takto nepozorovaně růst. Zakopaný pes je v tom, že orgán ukládající pokutu NEMÁ povinnost informovat o deliktu dítěte jeho zákonné zástupce a postačuje jen jednání s dítětem, které ale není způsobilé k právním úkonům. Jak mohou být takové právní úkony platné, když jsou provedené s nezpůsobilou osobou? Proč u každého prdu je vyžadován souhlas rodičů a u takto závažné situace tomu tak není? Kdyby musely dopravní podniky a další jednat se zákonnými zástupci dítěte, problém by byl v drtivé většině případů rychle vyřešen. Stejně tak u poplatků za odpady přece nemůže být odpovědnou osobou za jejich neplacení dvou nebo tříleté dítě, ale vždycky je to musí být jeho právní zástupce a za ním musí jít i případné sankce.

10 0
možnosti
Foto

Tak jsme se dozvedeli, ze mate mindrak z BMW a umite prehanet a fabulovat. Mozna nejlepsi cas vstoupit do nasi politiky :-D ... Dite, ktere jede nacerno tramvaji, je proste dite, ktere jelo nacerno tramvaji a nic se na tom nemeni. Problem spatruji v urokovani a penalizovani dluznych castek. V tom jsme docela extremni .. ale to s tematem naprosto vubec nesouvisi ... jako to BMW ;-D

2 2
možnosti
Foto

tak to tedy souvisí...protože existuje ix jiných variant, jak situaci řešit. Ale ono by ubylo možností pro několik lidí zainteresovaných, aby se na věci mohlo vydělat.

Když si lidi zvyknou, že kromě řidiče jezdí z 90 procent spojem i nějaký průvodčí a dozorce vozu, jako to bývalo...nechť jej zaplatí město, co má prachy z exekucí, lidi by na černo nikdy nejeli. Ubylo lidského materiálu u nás všude, všechno, kde obsluhoval člověk, se ruší... a vymýšlejí se varianty, které umožní nabalení ix výtečníků v horních patrech se přiživit na nedbalosti, kterou nijak neomlouvám. Jen mám pocit, že zatímco se jede po dětech, zatímco v prostoru hájení jsou dospělí - větší grázlové, než je jim přiznáno.

6 0
možnosti
Foto

Pěkný komiks. Námět: Michal Žižlavský. Zřejmě JUDr., advokát č. 01274. Mohl by se naučit česky, když už je tak mravokárný. Předpokládám, že z jeho pera je dialog: "Ne tak rychle, slečinko! Tohle patří mě! A nemusím ti určitě vysvětlovat proč?!" - - - Nejméně dvě hrubky na jednom řádku, slušný výkon.....

3 0
možnosti
MK

No,zaprvé bych si dovolil nesouhlasit...pokud jedete načerno,nestane se z vás nic z toho,co popisujete,jen dostanete pokutu. Když ji zaplatíte,je vše ok a můžete jezdit na černo zase. Pokud své závazky neplatíte,pak si zaděláte na problém,který se stále dá řešit,ale ne odkládáním na....jindy.Asi tak....nechci být jízlivý,ale asi to znáte od vašeho nového potencionálního zeťáka....klid,to je jen jejich sport...

3 1
možnosti
FF

Jak má své závazky platit dítě, které není výdělečně činné a jak jre mají platit jeho zákonní zástupci, když orgány ukládající sankci zákonné zástupce o deliktu dítěte neinformují?

6 1
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,68
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik