Děkujeme za pochopení.
P14e91t62r 64K94o75r50e37c36k63y
Co se soukromý pekař z nedaleké vesnice rozhodl skončit stále hledáme náhradu a občas se zadaří. Je to marný ten jeho byl jak dortíčekkarma
V88l34a48d55i29m69í45r 96K22r56o24u20p27a
Pane Bože, to budeš lidem už žvanit i do toho, co jim má chutnat, a co ne? Jindy jsi plná ústa svobody a tolerance a najednou se budeš vymezovat proti lidem, kteří odmítají svou volbou jíst chleba? No a co? Tak někdo chleba odmítá jíst, nebo odmítá jíst věci s lepkem, komu je co do toho? Každému co jeho jest...
P30a29v56e65l 30D20v48o51ř44á81k
Zde v okolí dominuje chléb svijanský. Je to asi tím, že poblíž stojí neméně vyhlášený pivovar. Je-li to zdejší vodou, nebo kvasinkami, které do pekárny zaletí, nevím.
M37a32r89e25k 38T92r73i54z33u28l92j18a57k
Karma Lidi jsou různé některé dokonce i nějaké
Jsem takový velký expert na chleba, že poznám okamžitě, který mi nechutná. A když se náhodou pídím po příčině, tak zjistím, že mi hrubě nechutná takový ten, co se asi dělá z pilin, protože už druhý den je divně tvrdý, jaksi dřevěný a téměř nepoživatelný. Ani dobrá, chutná topinka se z něj nedá udělat.
A pak je ten úplně klasický "normální" chléb, voňavý a chutný, který mi mnohdy stačí jenom tak nasucho, bez ničeho anebo jen namazaný máslem.
Jednu poznámku k blogu bych ale ještě měl. Skutečně jsou lidé, kteří mají děti přecitlivělé například na mléko nebo na lepek. Jsou od toho i exaktní lékařské testy, jimiž to lze potvrdit či vyvrátit. S těmito lidmi opravdu cítím.
No a pak je hodně takových, kteří si z pojídání "zdravých potravin" udělali náboženství, někdy až fanatické. A to je potom zážitek! .
D96a42v69i77d 82V35l19k
To je jasné s tím lepkem někdo ho prostě nemůže a nemá lehký život Marku
S93o61n40a 40M78o39t42u31s35o61v36á
Vy sadista! Musela som vstať, ísť si odkrojit, natrieť masielkom, šunčicku, syr, papriku, paradajku...prosto musela. A to som po obede! Ten chlieb mi z vášho blogu zavoňal... Karma.
D85a89v11i96d 39V40l37k
Sákra to je hezké Soňo a jak Vy to Slovenky tak hezky řeknete to já miluju.
M36a45r93e27k 25V88a16l86i82č50e25k
Krajíc s krupavou kurkou, máslo a syrecky...
D36a41v30i46d 67V43l70k
Hmm.... anebo jen máslo(ale opravdové čerstvé)A na tenoučko na nulu čerstvě na nářezáku nakrájená šunka, anebo ovčí sýr Nitě. Ej bez chleba by nám bylo těžko kamaráde.
R58i84c59h62a40r32d 96N65e66u32g66e95b45a39u47e55r
Křupavý, ne příliš nakynutý, tmavý - zkrátka jako v Německu.
D97a72v36i75d 45V51l34k
On když nakyne moc ,tak je pak placatý,což ovšem neznamená podle vyyjádření pekaře újmu na jeho chuti,jen jsou úzké krajíce.
M91a56r91t15i97n 30K15a49v32k66a
Chleba miluji. Když je upečený jak má být, když je z kvásku a žitné mouky. U nás kupuji Hodslavický chléb a z Kelče. Pěkná propečená kůrka a uvnitř pěkně tuho-měkká střída.
Je paradoxem, že zatímco u nás v supermarketech člověk koupí parodii na chleba, tak například v Moskvě či v Kyjevě v supermarketech člověk koupí kvalitní, poctivý chleba. Holt tam nemají Babišovi pekárny.To samé v Rakousku či Polsku.
D36a79v55i76d 73V15l70k
Byl jsem poučen ,že správně není kvásek, ale kvas.
J29a59n 31P83r29a86ž15á85k
Davide, tohle mi nedělej, teď mám zrovna čerstvý a křupavý chleba v nedohlednu.
I88v85a32n 72M40a67r34e17k
Cituji z blogu. . . . . "Každý Čech je absolutním expertem na chleba" . . . .Karma pane Vlku,a dnes dokonce velká.
Jen malá poznámka. To co je občas v Čechách k mání, je velmi těžké nazvat chlebem.
D66a16v48i27d 98V44l60k
My máme pane Marku v Hradišti strašnou kliku.Tady jsou tři velmi dobří malí pekaři: Dokonce lidi co sem přijedou do sklepa na víno si odvážejí domů bochníky chleba. Zajímavé je, že nejlepší chleba pečou ti co nečerpají žádné dotace a nemají supermoderní linky.
- Počet článků 653
- Celková karma 39,42
- Průměrná čtenost 4967x