Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

Tak pane autore napsal jste to úderně, i když dosti urážlivě odmítajíc jiný názor. Ale jo karma bude, ale v diskuzi to schytáte a oprávněně.

1 0
možnosti
TB

Jojo, takový úderný, dalo by se říci až bolševický článek. Kdo nejde s námi, jde proti nám....

11 0
možnosti
MB

No, mně se zase dělá zle ze všech těch zbabělých a pokryteckých politiků, kteří tak pochlebně tleskají mladé hysterické holce (která o tom všem ví naprosté kulové), která jim nadává ...aby to proboha nevypadalo, že jich samotných se to také týká.

OK, na životní prostředí je třeba dbát ..ale také se dbá ..již celé roky ..a něco se dělá.. A životní prostředí se podstatně zlepšilo .. takže se přechází na stále méně viditelné hrozby.. Ano, i to je potřeba sledovat, ale lidstvo doposud všechny hrozby zvládlo. Ono se na tom skutečně průběžně pracuje ..i když to není tak mediálně vděčné a viditelné jako tyhle pokřiky alarmistů..

Já oceňuji osobnosti, které si i pod takovým emotivním nátlakem udrží chladnou hlavu, vlastní důstojnost a soustředění na skutečnou práci (na rozdíl od pouhých "vymetačů" mezinárodních kongresů, kterým k tomuto atraktivnímu a luxusnímu kočování po světe stačí osvojit si momentálně modní rétoriku).

33 1
možnosti
Foto

Projev 16leté aktivistky Grety Thunbergové na klimatickém summitu v New Yorku od počátku týdne rezonuje a plní mediální prostor. Sledoval jej i uznávaný psychiatr, předseda Asociace dětské a dorostové psychiatrie, a soudní znalec Jaroslav Matýs. A nejen jej. Vystoupení dívky, která se stala globální celebritou a která se sama netají tím, že trpí Aspergerovým syndromem, Matýs z profesních důvodů sleduje dlouhodobě. S INFO.CZ hovořil o specifikách této poruchy, roli rodičů i o tom, jak autisté svět kolem sebe vidí. A napsal toto : „Víte, já mám z té své tisícovky pacientů celkem 450 autistů. Troufám si říct, že s nimi mám opravdu dlouholetou zkušenost. Oni nerozpoznají, co je dobro a co je zlo. Oni nechápou, co je spravedlnost. Když se Grety zeptáte, co tím myslí, když řekne: „Vzali mi dětství“, tak vám to nebude schopna vysvětlit. Tedy ano – technologicky. Čili od kdy do kdy dětství trvá. Jsou to pouze naučené a získané formulace, ale ne prožitek. Jako když se jí zeptáte, jestli je šťastná. Lidé jako ona neumí na takovou snadnou otázku nic říct, tam jejich odkoukaný mechanismus nesahá. Pokud vím, ona se veřejně přiznala, že má obsedantně kompulzivní poruchu, Aspergera a ADHD. To ale normální člověk neudělá. Udělá to jen člověk, jemuž je úplně jedno, jaký to má sociální dopad. A udělá to právě proto, že jej někdo instruoval, aby to právě takto řekl. Když se podíváte na její umělou mimiku, přehnanou gestikulaci, nacvičené úšklebky, lpění na stejných slovech a větách, intonacích... Všimněte si, jak málem brečí a pak se to okamžitě srovná. To je typické pro autismus. Stejně tak když se zaposloucháte do řeči. Typické pro autisty je, že jsou schopni ocitovat celé pasáže o čemkoliv, co je jejich téma. Třeba z pohádkové knihy celé kapitoly. Ale je to jen plochá intonace. Bez emocí.“

54 1
možnosti
PS

Vy jste se nám tedy pěkně ztopořil ...... tedy vybarvil. Dle definice autora musíte být postarší "mačo" samec. Možná král "mačo" samců.

7 0
možnosti
Foto

nemám s článkem problém, se světem se něco děje, ale protože

to je oznámeno způsobem poněkud zvláštním, dělá se, že se nic neděje, protože dnešní technokraté to nechtějí ani neumí řešit.

0 1
možnosti
PS

No a není to právě ten mistrovský tak od PR agentury která Grétu stvořila. Ten kalkul že se nebude nikdo nebude chtít posmívat mladé nemocné dívence která je plná ideálů? A ono to také dlouho vycházelo až na ten nešťastný projev to už bylo moc.

31 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
Foto

Já také R^R^R^ a navíc i karma. :-)

1 2
možnosti
Foto

J55a80n 33Š70i38k

30. 9. 2019 15:20

Gréta samozřejmě ruší klid na práci poctivým a pracovitým politikům, kteří nesou těžké břímě odpovědnosti. Kdo a komu rušil klid na práci posledně? A kdy to bylo ... Tlaky na změny rostou a ty se starším a namachrovaným nikdy nebudou hodit do krámu. Karma a hezký den Davide

5 3
možnosti
AT

Ne všechny změny, které se "někomu nehodí do krámu" jsou obecně prospěšné většině. A z druhé strany: změny, které máte asi na mysli, se zase moc dobře "hodí do krámu" jiné skupině politiků a prospěchářů. Ale to je zřejmě v pořádku, protože jejich cíle jsou bezpochyby jen ušlechtilé a nesobecké ...

Doporučuji zhlédnout rozhovor s etnologem Mnislavem Zeleným, zvaným Atapana, na video.info.cz. Velmi otevřeně a jasně se k tomuto divadlu vyjádřil.

3 0
možnosti
Foto

To věděl už Newton, že každá akce vyvolává reakci..... opačného směru;-)

6 0
možnosti
VF

Omylem jsem Vám dal karmu.

Já osobně jsem rád, že se to tu na iDNESu některým (i ženám) stále ještě "topoří".

4 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,49
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik