Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

Ano jsem starší mačo, který se topoří proti Gretě.

3 0
možnosti
Foto

Potíž je v tom, že to dítě něco hlásá, ale ani v nejbujnějším snu si neumí představit, co to přinese. Nechápe, že by ve světě, který požaduje ani nedokázala žít. Kde bude hlásat "svoje pravdy", až nebude mít možnost dobít svůj noťas? Až si bude svítit loučí a co se stalo vedle ve vsi se dozví za měsíc? Ale jen houšť a větší kapky, až tihle mladí věrozvěsti ekologicky zlikvidují mobily, noťasy, wifiny, začnou chodit pro vodu ke studánce, ráno roztápět kamna, pokud se ještě smí topit a rovnou neumrznou, svítit svíčkou nebo petrolejkou, no to asi ne, protože petrolej je určitě fuj. Odstřižení od světa a civilizace totiž bude pikantní zejména ve Skandinávii, kde život je přece jen trochu těžší než v Čechách, protože klimatické podmínky jsou tam drsnější. Co si Greta počne, až bude mít poslední tři sirky . . .

15 1
možnosti
PS

Trošku boříte teorii autora ala "postarší mačo". Už se těším jakou škatulku pro vás vyrobí. Něco lehce urážlivého něco co autora (tedy dle jeho názoru) udrží na piedestalu nad ostatními co si dovolují kritizovat nebohou 16ti letou nesmysly papouškující nemocnou holku která měla sen. Sen o .......

5 1
možnosti
Foto

Nic se nebojte, pane Vlku,

admini Vás nedají, jste na titulce!

4 0
možnosti
MS

Jeremy Clarkson:

"Jak si to dovolujeme? Ne, jak vy si dovolujete plavit se do Ameriky na karbonové jachtě za 15 milionů liber, které jste nevydělala a která má záložní naftový motor, o kterém jste se nezmínila?

Je mi líto, slečno Thunberg, ale když jste se opřela do mé generace, musíte přijmout, když se já opřu do té vaší. Co pilulky, které berete, když vás bolí hlava? Co čistá voda, která teče z vašeho kohoutku? Co jídlo, které si můžete koupit v jakoukoli denní a noční dobu? Žádný 16letý člověk se o to nezasloužil.

A pak se na chvíli zastavte a zamyslete nad tím, jak klidně spíte v noci vědouc, že dospělí staví, udržují a létají se švédskými stíhačkami, aby vás udrželi v bezpečí. Dali jsme vám mobily, laptopy a internet. Vytvořili jsme sociální média, která tak rádi používáte a provozujeme banky, které tohle všechno platí. Tak jak si dovolujete stát tam a poučovat nás, vy rozmazlený fracku?

A ano, jste rozmazlený fracek, protože když jste řekla svým rodičům, aby přestali používat letadla a jíst maso, nechovali se jako zdraví rodiče a neignorovali vás. Místo toho řekli: 'Ano, drahá.' A udělali to.

Co měli ve skutečnosti udělat, je říct vám, že život je tragický. Někteří lidé se rodí chytří a jiní hloupí. Někteří se rodí krásní a jiní ne. Někteří mají bohaté rodiče, kteří jim dají vše, krom lásky. Jiní mají chudé rodiče, kteří jim nemohou dát nic než lásku. A teď zmlkněte a nechte je s tím se vypořádat. Takto svět ve skutečnosti funguje, vždy tak fungoval. Mlácení pěstí do stolu nic nezmění a uvědomíte si to hned, jakmile budete o pár let starší.

Vraťte se do školy, jak rychle jen dovedete a tvrdě pracujte při hodinách vědy. Protože věda ten problém nakonec vyřeší, ne mračení se a křičení každých pět minut. Tisíce lidí, které jste si troufla z něčeho obviňovat, se pokouší dělat přesně to, co chcete. Tak buďte hodná dívka, buďte zticha a nechte je se s tím vypořádat."

15 1
možnosti
Foto

To je právě to umění zkratky - kdo si dovolí Gretě oponovat nebo z ní není dostatečně na větvi, je automaticky zaškatulkován jako hater.

6 0
možnosti
DS

Jak to vidím já, Gréta je prostě siréna. Siréna, která oznamuje, že nejen, že přihořívá, ale už leckde hoří. A my, místo abychom přiložili ruce a mozky k dílu, kritizujeme sirénu, že a jak ječí (brečí, vyčítá či křičí) na poplach a nehasí. Ne, přátelé, sirény nehasí, ty mají za úkol svolávat lidi ke společnému hašení. A tenhle svůj úkol Siréna Gréta plní, dle mého skromného názoru, na jedničku a upřímně, je mi jedno, kdo jí v tom pomáhá, protože je mi jasné, že náctiletá Siréna by toho moc sama nezvládla. Nedávno jsem byla na prodloužený víkend v Římě. Na cestě po památkám nám skřížila cestu obr demonstrace, štrůdl nebral konce. Chvíli nám trvalo, než jsme rozpoznali, že demonstrují za životní prostředí. Chovali se spořádaně, vyvolávali hesla v italštině i angličtině. Zdaleka nešlo jen o studenty, byli tam i dospělí, starší i hodně staří lidé. Jelikož bylo slušné horko, osvěžovali se vodou z recyklovatelných lahví, posléze jsme je potkali, jak jí sendviče z plátěných pytlíků. Nevím, jak to mají ve školách se siestou, ale řekla bych, že tam spousta z nich byla až po obědě či namísto něj. Když jsme je slušně požádali, že bychom prošli napříč, beze slov se uhýbali, zdravili, usmívali. Takže i kdyby Gréta "jen" přivedla k uvažování "jen" pár milionů lidí, dokázala asi tak milionkát víc, než se komukoliv z nás může zdát. Takže Davi, za mne máš karmu jako hrom a Gréta též R^

5 5
možnosti
AT

Řev sirén někoho možná svolává, někomu je ale protivný a odpuzuje. Vezměte to prosím na vědomí.

A děkuji za větu, že by toho G moc nezvládla. V tom je jádro sporu. Přemýšlejte o tom.

3 3
možnosti
TN

Celkem jste to vystihl. Osobně s Grétou také nesouhlasím, jejím hysterickým projevům neholduji a kult, který kolem ní vzniká považuji za, mírně řečeno, „ujetý“.

Ovšem často primitivní a vulgární kritiku, kterou jí někteří zahrnují, považuji za skutečně ubohou. Vždyť se dá tak snadno napadnout obsah jejího sdělení, aniž bychom se museli uchylovat k trapným argumentům ad hominem.

Vždy jsem měl za to, že k takovýmto „rétorickým superchopnostem“ inklinují zpravidla nevyzrálí příznivci nové levice (označující všechny oponenty za fašisty, xenofoby, nacisty...) a o to více mě mrzí, že se tak často chovají i lidé, označující se za slušné, či považující se za konzervativce...

1 0
možnosti
RK

R32a81d32e59k 74K56o12h72u33t

1. 10. 2019 18:03

Greténisti neustále operují tím, že se pro ekologii vůbec nic nedělá. No asi žiji v jiné dimenzi, ve které se dělají jak smysluplné věci, tak věci, které jsou víc přínosné pro ty co si je nechají zaplatit, než pro přírodu. A taky věci, které někdo prohlašuje za přínosné, ale nakonec se ukazuje, že přínos je diskutabilní, žádný nebo i záporný.

2 1
možnosti
OP

"Aktuálně - téměř vymýtila impotenci v ČR! Proti dívce(16) ze Švédska se v Česku postavil každý ....." - to je asi originál vtipu, který pan Vlk použil, který tak pobuřuje. Jinak naprostý souhlas a karma, tady v tý kotlině si zaprděnost a malost rozvracet nedáme! - smazano za vulgarnost :)))

2 0
možnosti
Foto

J97a63n29a 84M41a80j26o98v50á

1. 10. 2019 16:33

Mne zajímá...safra...mladých, idealistických, trochu naivních, radikálních (nebo jak je to v textu) je plný svět. A většina z nich má svým způsobem pravdu.

JAK se to ale, safra, dělá, aby kohokoliv z nás pozvali z OSN? To je fakt tím, že se místo školy stávkuje? (Kdyby stávkovali v neděli, ani neceknu.)

Nevadí mi, když se řeší udržitelnost a ochrana planety i každého z nás, ale....safra...na tyhle akce vůbec nedokážu reagovat a napadá mne jen, že "show must go on"...

8 0
možnosti
MK

Musíš mít tatínka co má známého redaktora, co tě náhodou hned v první den stávky spatří, vyfotí a pak o tom napíše článek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,49
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik