Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Předpokládám, že stejné pocity jste měl, když si Slováci zvolili Kisku. Nějak se to s ním ale zvrtlo. 60% Slováků mu nedůvěřuje.

Slováci nás dokázali dohnat v ekonomice, jsou mnohem více moderně proevropsky orientovaní, mají Euro ... tak to máte pravdu, "západní" trendy přebírají. Ale stejně, doporučoval bych si o téhle věci něco málo přečíst. Oni nás dokonce v něčem i předběhli. Například ve výši zadlužení země. Když přijímali Euro, zadlužení ČR a SR bylo téměř stejné (Slovensko o 0,2% HDP větší). My, zaostalí, jsme zůstali v podstatě na svém, oni nás o cca 14% "předběhli". Rozdíl v průměrných platech zůstal v procentech téměř stejný, zvětšili jsme ho jen o jedno procento. (A to i za cenu hloupého vytvoření nejvyšší devizové zásoby na hlavu na světě.)

12 0
možnosti
Foto

Vlku, Vy byste toho chtěl! To Vám nestačí naše Červená Karkulka a Babiščka? Copak nejsou přímo k sežrání?

R^

1 3
možnosti
Foto

R^já taky;-D

ale s tím jak je Slovensko před námi nevím, nevím, víc Slováků přichází žít do Česka než naopak-a novináře tu zatím také nevraždíme-ale jinak souhlas

2 0
možnosti
DV

D35a33v62i32d 83V88l49k

17. 3. 2019 11:20

Já jsem nenapsal před námi! Libuško uvědom si ,že ti Slováci většinou míří do Prahy a Brna ,kde studovali vysokou.My takhle Slováky šikovně tunelujeme. Třeba ale v okrese Hodonín sousta lidí dneska jezdí pracovat do fabrik na Slovensko , protože jsou tam vyšší výplaty a to nebývalo.

0 2
možnosti
MM

Vám karma, paní Čaputové držím palce.R^

11 0
možnosti
VV

R^ Slovaci od te doby co vyhnali do hor komunistu Meciara maji to svetlo porad bliz a bliz.

Cechum co si hyckali tajneho komunistu Klause a obdivuji netajneho komunistu Zemana se to svetlo naopak vzdaluje.

6 1
možnosti
Foto

Karma, bylo velmi zajímavé sledovat tiskovou konferenci paní Čaputové. Na otázky odpovídala rychleji, než se náš rozumbrada nadechne ke své hlubokomyslné a "vtipné" přednášce plné urážek a odpovídala slušně a věcně. Už teď je mi trapně za ostudu, kterou hradní brepta udělá při jejich setkání, ke kterému jednou dojde.

19 10
možnosti
MV

Je tam Jura, jak o sobě prohlásil. Doufám a preju si, aby se choval jako slusnej chlap. Trochu se toho ale bojím.

2 0
možnosti
MV

... a mně smutno nejni. Naopak. Máme hned za hranicema dobrej vzor nejen ve výběru nové prezidentky (už dnes je jasné, že paní Čaputova vyhraje), ale i v tom, jak se má chovat sebevědomá společnost, která nebude respektovat například dvojí metr v soudním systému. Slovakum závidim a zároveň velmi blahopřeji!

11 0
možnosti
DV

D59a39v14i84d 37V73l37k

17. 3. 2019 11:21

A to máš pravdu.

1 1
možnosti
VE

Dohnali nás v ekonomice? Průměrná mzda u nás v r. 2018: 32000Kč, na Slovensku 27000Kč po přepočtu. Viz také kolik Slováků dělá v našich firmách a kolik znáte Čechů co šli za prací na Slovensko?

https://www.finance.cz/514154-prumerna-mzda-2018-cr-nemecko-rakousko/

Ano, vypadá líp, než Zeman , ale u politika je důležitější jakým směrem bude ovlivňovat politiku

21 4
možnosti
MV

O styl politiky paní Caputove se bát nemusíte. Nahlédněte do její (Čaputove) historie.

2 3
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,48
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik