Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Bílí jsou víc korektní. To je vše.

1 0
možnosti
Foto

je rozdíl mezi rasismem a zkušeností, či opatrností.

13 0
možnosti
Foto

U nás, ostatně, vůbec o žádný rasismus nejde. Spíše o předsudky, kteří mnozí ze "znevýhodněné skupiny" masivně přiživují.

Jinak, samozřejmě, souhlas.

0 0
možnosti
PK

Pokud Vás žahne vosa, dáváte si minimálně pozor, pokud Vás okrade prodavač taky si to příště přepočítáte a tak bych mohl pokračovat. Otázka je proč máme takový vztah k Romům/Cikánům, je to rasismus, nebo životní zkušenost? Můžete vždy najít příklad pracovitého a slušného Roma, ale většinově najdete spíše tu horší stránku této minority. Rozhodně na popularitě nepřidala pozitivní diskriminace romské populace za socialismu a nyní třeba počet neziskovek, které se jimi zabývají.

26 0
možnosti
Foto

Podle mě to jsou především dávky. Ty jsou na vině. Ty vedou k bezpracnému životu.

5 0
možnosti
Foto

Zavolat holt nestačí, pane Vlku. Chcete-li mu skutečně pomoci, jděte s ním a osobně se zaručte, předem je upozorněte, oč kráčí, abyste tím předešel údivu na místě. Úplně ideální by bylo sehnat mu místo u nějakého kamaráda nebo alespoň známého (když už ne ve vlastní firmě). Ony ty inzeráty jsou pořád jen inzeráty a máte-li na pomoci bližnímu skutečně zájem, musíte se prostě o něj více zasadit. Jakmile se chytne a získá dobré renomé, bude mít vyhráno. A šanci si skutečně zaslouží každý.

Jo a příště nepište v 2.os.č.mn., to vyznívá příliš osobně. Zdaleka ne každý je rasista, jak předjímáte (ačkoliv sám totéž opačným směrem vyčítáte). To si, myslím, Vaši čtenáři, včatně fanklubu nezaslouží, aby byli házeni do jednoho pytle. Psát ve 3. os.. č. mn. by bylo příhodnější (protože neutrální).

6 0
možnosti
DV

D22a93v64i17d 96V94l56k

10. 9. 2018 13:57

Samozřejmě, že jsem se za něj zaručili, dokonce jsme mu i nabídli azyl paní Moudrá. Nakonec ale zůstal ještě v děcáku na ty dva roky co bude studovat. Věřím ,že by zvládl i maturitu. Bude to pro něj nejlepší potřebuje ještě dozrát a získá lepší kvalifikaci

2 0
možnosti
JS

...to je ta jednopytlovitost v naší společnosti.

A netýká se to jen lidí, kteří mají jinou barvu pleti.

Za mě osobně, je člověk prostě člověk.

Je mi buřt, jestli má tři oči, fialový zuby nebo potetovaný tělo nebo je jiného vyznání než já. Ukaž, co v tobě je a pak teprve budu mít možnost posoudit.

U nás na gymplu pracuje jako uklízeč a uklízečka - manželský pár Romů. Oba pracují. Mají dohodu s vedením školy, že jeden přijde na určitou hodinu, odvede svoji práci a ten druhý ho časově střídá. Mají syna těžkého schizofrenika, který potřebuje stálý dohled, tak se střídají v práci i péči o něj. Když se náhodou stane, že si nevezme léky (občas někdo z rodičů zapomene), je agresivní i na své rodiče. Do ústavu ho nedají a nechtějí žít na dávkách... takže tak.

8 0
možnosti
DV

D48a87v23i65d 67V35l15k

10. 9. 2018 13:50

Je to vždy o konkrétním člověku JaniR^

5 0
možnosti
ŠM

Možná je jinej,možná není..zatím jsme potkala jen takové,co naslibovali a vydrželo jim to jen pár dnů,tejdnů a jednomu i dva měsíce....ve městě jich je u nás dost, pracuje tu jen jeden-jezdí s VZV....

v baráku bydlej dvě rodiny, obě zakázaly svejm příbuznejm k nim jezdit i chodit...vždycky byly problémy...obě holky mejou do tři tejdny okna a tejdně chodbu i schody, i když nemaj úklid...prej,abychom j n epomluvili..a obden pečou...když mají oslavu,obejdou předem okolí a sdělí,že něco slaví a předem se omluví za hluk..stejně na ně vždycky někdo ze sousedů zavolá empíky...ale kdyžbílí sousedi pořádaj mejdan a rachot je to x krát větší,nikdo nikam nevolá.....

2 0
možnosti
ŠM

a tak tvý dceři i tomu klukovi držím palce, ať jim to vyjde..a Tobě taky,za tu důvěru.....:-)R^

1 0
možnosti
DV

D79a32v49i33d 79V97l49k

10. 9. 2018 13:37

Divný je , že když se někdo v Česku v týhle době postaví na tu správnou stranu.Tak část lidí se na něj dívá podezíravě, protože za tím přece musí něco být(nějaký zisk?) Část ho odsoudí, že je naivní blbec, protože "Pravda a láska zvítězí-Haha" a to známe -pěkná kravina a část mu nadává do "falešných správňáků," kteří se vytahují nad obyčejné lidi. Tak nějak se málo počítá s variantou, že prostě člověk jenom chce třeba někomu nezištně pomoct, nebo prostě udělat správnou věc. Ale já myslím ,že bychom se neměli stydět za to , že se snažíme stát na správné straně a měli bychom se za tu správnou stranu i porvat. ;-);-)

8 0
možnosti
Foto

Má to jeden ,,háček". Ti opravdu ,,správní", tedy dle mně normální, nemají potřebu to prezentovat, či jakkoli proklamativně deklarovat. Ti tak prostě žijí, ..cikán/necikán;-)

8 0
možnosti
VF

Tomáš je cigán. Každou výplatu čekával na svého otce a sebral mu peníze. "Náš tata by ich prochlastal". Proto za otce i matku hospodařil. Tomáš byl pracant, firma mu nabídla v Hodoníně velký byt. Nevzal ho, protože jeho pět dětí by "bílé" děti na sídlišti šikanovaly. Zůstal v Holíči na Slovensku. Odešla jsem do Brna, pracovala jsem v Mototechně. Přišel tam cigán jak hora, s ním cigánka v obrovském květovaném šátku. Kupovali si nové auto. Tomáš s manželkou byli obslouženi líp, než všichni papaláši. A to byl hrdý cigán, který tvrdil, že není Rom.

Davide, takového zetě Ti přeji, ale.........jiné takové Romy, či cigány neznám.

4 0
možnosti
Foto

Dal jsem Vám sice plus, ale ... Pokud jste potkala toliko jednu ,,takovou výjimku", pak asi trochu málo. Znal jsem mnohé, kteří se od ,,Vašeho Tomáše" nelišili.

1 0
možnosti
JL

Nejhorší je determinace. Kdy celé okolí číhá na ten chybný krok, aby se jejich předsudky naplnily. Člověk musí být silný aby to ustál. Měl jsem kdysi kamarádku, studovala na FAMU kameru. V té době kameramanka, to bylo něco jako v padesátých letech, žena za volantem. Ta holka věděla, že musí být lepší než všichni

ti kluci dohromady, aby byla akceptována. Ale šla si tvrdě za svým.

Takovým lidem přeju pevnou vůli a vytrvalost. Úkol je to věru nelehký.R^

14 0
možnosti
ZH

Přesně jste vystihl, co donekonečna nelze té naší rozumné společnosti vysvětlit. A přeju vám, aby byl svět lepší. R^V!!

5 2
možnosti
JU

J41i66ř85í 80U61r90b61a32n

10. 9. 2018 20:24

Nevysvětluje se společnosti, ale lidem. To je jádro Vašeho problému.

2 0
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,30
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik