Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D64a44v88i10d 67V19l41k

11. 9. 2018 7:41

Děkuji za slušnou diskusi.Šel jsem s tímhle blogem na hranu ztráty svého soukromí. Nebudu odpovídat zpochybňovačům,kteří se v tom nimrají a snaží se v tom najít něco co by ho znevěrohodnilo a nebudu zde už psát žádné zpřesňující informace. Nechci zasáhnout do soukromí osmnáctiletého člověka ,který to nemá zrovna jednoduché, kvůli lidem jako je pan Hermánek a spol.Děkuji za pochopení David

6 0
možnosti
Foto

Osmnáctiletý je v děcáku? Já se domníval, že v 18 děcák končí. A ty své příspěvky psané po 8:00 jsem napsal, aniž jsem četl nějaký Davidův "disclaimer".

A zrovna ta historka o tom hledání práce v 50km plus x km autem nemá se soukromím vůbec co dělat. Je pouze nevěrohodná.

0 2
možnosti
Foto

Víš ty.Davide. co je zajímavé? Že zatímco mnozí z diskuze tečou nad výjimečnými příběhy lidí a konáni v historii, v literatuře ...toto je pro ne interesantni právě tím ze se nad běžné vnímání skutečnosti ten hrdina něčím vymyká...na tom jsou postaveny romány.. tak ty to uvedes jako Reál! A to je divné.:)) asi jsem taky rasista...přiznávam...mám za to...čtu.li diskuzi, že Burianove zůstanou Burianem, Omelkové Omelkou a Jirka Hermánek Jirkou Hermánkem...Tobě palec.karma a díky. Fajn a dobře ze na titulce:-)R^

2 1
možnosti
Foto

Víš ty co Kielbergerová ? Připomínáš mi v tomto případě ty proletářky, které nekriticky vzhlíželi ke svým modlám. "Tečeš" také nad nimi? Já jsem jen nastolil otázku, co se stane, když rodiče začnou vysvětlovat svým dětem, že svět není černobílý a ony ale mají špatné zkušenosti. Když kdysi moji dceru přepadly cikánky a ona přišla domů uplakaná a počuraná strachy, kdy ji za čas okradly o mikulášskou výslužku, tak jsem jí mohl vykládat cokoliv a stejně si to v té dětské hlavičce rovnala sama. Když někoho pokouše pes, trvá dlouho než se přestane psů bát. Já osobně s cikány problém nemám, nejsem rasista ani s tím ale...

3 0
možnosti
Foto

Tak jsem, po noční směně, když vybyla chvíle času, ten článek poctivě přelouskal a musím říci, že z toho moudrý nejsem.

Nejprve bych tedy rád znal věk onoho dotyčného. Jak jsem pochopil, je vyučen? Snad karosářem? Výborně. A kolik mu tedy vlastně je let?

A to, jako, žije v děcáku a současně jezdí shánět si zaměstnání? A když ho sežene, tak co? Tak z děcáku vystoupí nebo jak?

Prostě by to chtělo lepší anamnézu a ne jen nějaké povzdychy, jak "bílí" Romy neberou. Ano, je to tak. Mají prostě strach. A teč, babo, či Davide Vlku raď...

To snad jezdí po našich luzích a hájích nějaká parta a v každém městě a v každé vsi vykřikují: "Romy neberte, Romy neberte..." až to těm lidem vsugerují a oni je opravdu neberou?

Já rasista nejsem a předsudky nemám. Kdysi, když jsem po revoluci, jako tehdy asi každý, rozjížděl podnikání, známí mi říkali: "Neber si romskou uklízečku, nevydrží". Ale já, jako frajer jsem nedbal.

Zaměstnal jsem jednu hluchoněmou Romku, matku asi 4 dětí. To nejmladší, asi 10 letý syn, ji dělal tlumočníka. A zpočátku šlo opravdu všechno, jak má být. Potom se ale příchody opožďovaly a pracovní úsilí polevovalo.

Až, po asi 6-8 týdnech se dostavil i pan manžel dotyčné a vysvětlil nám, že nutně musí jet na Slovensko a abychom milé paní dali dovolenou. Vysvětlili jsme, že ještě není nárok a milou paní jsme již více neviděli.

Takže, až se mě bude někdo ptát, tak hádejte, co mu povím...

Přeji hezký den, já se půjdu domů dospat.

1 0
možnosti
VS

Tak a ted co se mnou? Ja snad vzdycky tvrdil "ja jsem rasista" ALE pronajimam byt moji Bettince, coz je nadherna a mila pani ze Siera Leone a navic jezdim na ryby se sousedem Azajou ze Senegalu. Takze abych to zkratil JSEM RASISTA< ALE.......

1 0
možnosti
MS

Co je zobecnění a co je rasismus? Když devět z deseti zelených trpaslíčků bude lhát a devět z deseti modrých trpaslíčků bude mluvit pravdu, tak budete zeleným a modrým věřit naprosto stejně? Zobecňování je jedním z principů učení organismů, ověřeným stovkami milionů let funkčnosti, a vy toto zobecňování prohlásíte za rasismus? Když devět z deseti Klingonů bude nespolehlivých a devět z deseti Neklingonů bude spolehlivých, tak při přijetí Klingona máte 90 % pravděpodobnost, že jste přijal nespolehlivého, a při přijetí Neklingona máte 10 % pravděpodobnost, že jste přijal nespolehlivého. Takže má být jedno, jestli přijmete Klingona nebo Neklingona? To je proti zdravému rozumu. Necháte si firmu devětkrát zlikvidovat nespolehlivým Klingonem, než naleznete toho jednoho spolehlivého? Nebo popřete rozdíly ve spolehlivosti Klingonů a Neklingonů, zakážete o nich informovat, a ty, kteří tuto pravdu nepřestanou šířit, prohlásíte za rasisty?

8 0
možnosti
JZ

Popře rozdíly ve spolehlivosti Klingonů a Neklingonů, zakáže o nich informovat, a ty, kteří tuto pravdu nepřestanou šířit, prohlásí za rasisty.

(A další den napíše blog o tom, jaká je Babiš hrozba pro svobodu a demokracii.)

3 1
možnosti
PB

P72e62t74r 63B17u94r81i49a28n

10. 9. 2018 23:48

Pane Vlku, pokud apelujete na to, aby lidé neházeli jiné mechanicky do jednoho pytle, začněte s tím laskavě konečně u sebe. Píšu vám to snad už potřetí. Číst neustále o tom, jak my bílí jsme apriori rasisté a co všechno si kolektivně špatného myslíme o romech, mne uráží.

A ty vaše příklady, takhle napsané a vydávané spíše za normu ve společnosti, než za ojedinělé excesy jsou taky pořádně na vodě, a to z těchto důvodů:

-za svůj život jsem pracoval v řadě podniků a ve všech byli zaměstnáni i romové, aniž by je někdo byť slůvkem odlišoval. Jediná parta podlahářů, která odsuzovala a nepřijímala do práce žádné romy, byla romská parta na živnost, od které jsme se pravidelně o přestávce dozvídali tolik klepů "na ty lemply zlodějský cikánský", že by se studem červenal i Vandas.

- v době, kdy máme desítky (a možná i stovky) lidskoprávních neziskovek zabývajících se zrovnoprávněním romů ve společnosti a disponujících v součtu rozpočtem a IT technikou větším než BIS a mající za spojence všechny aktivistické papaláše od ombudsmana až po vládní agenturu sociálního začleňování mi připadne nevěrohodné, že by po takovém to křiklavém rasistickém jednání nešly a neměly natočeno tuny materiálu k soudnímu řešení. Tedy rasismus, jaký svět neviděl.

-Pokud je toto však praxí a ony ho přesto nemají, potom jsou naprosto zbytečným kanálem na peníze a jejich cílem je problémy ne řešit, nýbrž udržovat a živit.

-Anebo si vymýšlíte bludy, což je nejlogičtější vysvětlení.

Práci čest

10 0
možnosti
Foto

A k čemu je tento příspěvek? Pište méně, více přemýšlejte nad podstatou sdělení, jestli třeba tohle není naše máslo na hlavě i z let minulých...pište méně a společnost tím jenom získá.

1 6
možnosti
ZJ

Něco ze života. Dovolil jsem si upozornit asi šestnáctiletého Roma, že se v zastávce autobusů nesmí kouřit. Řekl mi, že jsem bílá svině. Policie případ odložila. Co by se stalo, kdyby to bylo obráceně? Zřejmě u nás v některých případech rovnoprávnost neexistuje.

8 0
možnosti
ZJ

Když budete mít s nějakou skupinou lidí většinově špatné zkušenosti, tak je zaměstnáte? A je jedno o jakou skupinu jde. Mohou to být třeba absolventi jedné školy.

1 0
možnosti
PH

Tento článek mě donutil zamyslet se a hlavně zastydět se nad tím, jak hrozně se k těm ubohým cikánům chováme. Jak jsme jim zničili ta paneláková sídliště. Jak je neustále zavíráme do vězení za naprosté banality, takže tvoří v našich věznicích většinu. Jak je nutíme k incestním vztahům. Jak je nutíme plodit děti v patnácti letech a následně je dát do ústavu. Jak jim odpíráme vzdělání, ačkoliv jsou u nás i kvalitní VŠ bezplatné, no jo jenže my rasisté jsme je nenaučili číst a počítat, ačkoliv je u nás povinná školní docházka... Hanba nám!

16 0
možnosti
JS

Píšete, že chlapec se ocitl v děcáku kvůli tomu, že "se o něj jeho rodiče po jeho narození špatně starali". U nás úřady sahají k odebrání dítěte až v okamžiku, kdy výraz "špatně starali" zdaleka nevystihuje to, co se s dítětem děje.

S tím souvisí následující nejasnost. Píšete například, že přítel Vaší dcery skončil podruhé v "děcáku" proto, že ho pěstouni závažným způsobem týrali (Vy píšete přímo "řezali" a "mlátili"). Pokud se ten chlapec dostal do děcáku právě z tohoto důvodu, tak ti jeho pěstouni dost závažným způsobem porušili zákon a měli by je zavřít až by zčernali (!). Musí o tom být záznam nejen v tom dětském domově, ale také na soudech. Jinak by chlapec nemohl být pěstounům odebrán. Pěstouni totiž musejí splnit dost náročná kritéria a akceptovat řadu kontrol a faktický permanentní dohled. Ze selhání pěstounů se u nás vždy staly mediálně velmi rozebírané kauzy.

Svůj článek jste se sice snažil napsat v protirasistickém duchu, ovšem poněkud nevědomky při tom jaksi "přiživujete" rasistická východiska.

Určitě ta paní v penzionu použila slovo "Kofoláč"? A proč ho píšete s velkým "K" na začátku slova, když má evidentně pouze pejorativní význam? Proč to slovo opakujete? Proč mluvíte tak expresivně, když hovoříte o "bílých"? Dost pochybuji, že se majitelé jak té firmy, tak toho penzionu vyjádřili přesně tím způsobem, který uvádíte. Na to je naše doba až příliš politicky korektní. Nikdo neví, kdo kde koho nahrává, aby ho mohl později kompromitovat. Vaše výzva směřuje tam, kde nejsou kořeny problému, který se snažíte popsat.

Vy prostě nejste rasista, ale...

16 0
možnosti
MG

Ani tonouci se nechyta stebla s takovym zoufalstvim, s jakym vy hledate neco, co byste mohl na tom blogu zpochybnit. Ale jasne...nic co zminujete se nemohlo stat, protoze slovo Kofolac je napsano s velkym K.

1 6
možnosti
  • Počet článků 654
  • Celková karma 37,33
  • Průměrná čtenost 4959x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik