Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Davide, ten kluk má teda štěstí, že potkal jako budoucího možnýho tchána zrovna tebe, tak mu držme palce. :-)

0 0
možnosti
JR

J94a20n 50R96á12ž

14. 9. 2018 16:56

Největším průšvihem zmiňovaného etnika je, že pracovití a vzdělaní Romové jsou dnes spíše vyjímkou. Bohužel!

Takže společenské vnímání celé etnické skupiny se neděje podle těchto vyjímek, ale podle většiny a to naprosté, jejichž znakem jsou vybydlené domy a život na sociálních dávkách.

Já mezi Romy, tehdy si sami říkali Cikáni, vyrostl a mnozí patřili mezi mé dlouholeté kamarády, ale přiznám se, že dnes, když pozoruji morální devastaci naprosté většiny příslušníků tohoto etnika, byl bych také velmi opatrný, než bych někoho přijal do trvalého zaměstnání na pracovní pozici vyžadující osobní odpovědnost..

0 0
možnosti
Foto

dodatečně se vracím protože mi v diskuzi přistál komentář k tématu nejsme rasisti a máme pro to logické argumenty

Leona Jelínková 46

Pro toto etnikum už typické. Natož když se k tomu přidá moc a peníze. Stačí pozorovat nabobské chování bohatých černošských raperů - luxusní sídla, zlaté řetězy, obrovská auta, hejna prostitutek, kokain, otevřený černý rasismus, totální nabubřelost a pohrdání vším a všemi okolo.

0/0

doporučit

13.9.2018 7:58

0 0
možnosti
Foto

Velké téma Davide, hlavně v této době. Zrovna včera jsem nad tím přemýšlala v souvislosti s hysterii ohledně migrace, protože jsem narazila na nějakou diskusi. Aby bylo jasno, nejsem za to, abychom přijímali každého, hned a bezevšeho, ale myslím, že v Čechách zatím žádné problémy tohoto druhu nemáme a že ta vlna odporu, která se zvedla byla a stále je příliš obrovská (neadekvátní). A když se člověk neubrání a v nějaké diskusi naznačí, že tento černo-bílý přístup k lidem může být potenciálně nebezpečný, tak se právě dočká odpovědi s tím ALE. Samozřejmě obezřetnost je někdy potřebná, zkušenosti mohou být špatné, ale když člověku nedáte ani šanci, tak ani nemáte možnost se pozitivně překvapit. A jak to asi takový kluk na začátku života musí vnítmat? Asi to není moc motivující a jak to asi většinou končí? Je to pak klasický začarovaný kruh.

2 1
možnosti
JS

Píšete o "hysterii ohledně migrace". V tom případě je hysterická i celá Evropská komise i Evropský parlament. Migrace je totiž v Evropě tématem číslo jedna. A pokud si snad někdo myslí, že se nás to netýká, protože tady migranty nemáme, tak se hluboce mýlí. Evropské problémy s migrací nás dříve či později zasáhnou ať se nám to líbí nebo ne.

Muslimů je u nás maximálně dvacet tisíc, ale na to, že je jich u nás tak málo, mají za sebou dost výmluvnou sérii skandálů. Stačí například prozkoumat jejich oficiální weby. To je "počteníčko".

Když Česká televize natočila dokument "Já muslim" s pomocí skryté kamery v prostředí českých muslimských komunit, byl tento dokument pod tlakem domácích i zahraničních islámských organizací zcenzurován. Jde o jediný dokument z dokumentárního cyklu "Infiltrace", který není možné shlédnout na webu České televize. Asi proto, že skrytá kamera odhalila, že islámský extremismus není muslimům v ČR rozhodně cizí. Právě naopak.

Předseda Muslimské unie v České republice Mohamed Abbás několikrát v České televizi pronesl takovou sérii naprosto extremistických výroků, že se od něj distancoval dokonce předseda Ústředí muslimských obcí v ČR Muneeb Hassan Alrawi. Schvaloval například kamenování žen (v naší televizi!). Sám Alrawi byl vyšetřován Policí ČR kvůli svým výrokům při kázání, kdy vyzýval věřící muslimy, aby své děti vedli k nenávisti vůči nevíře, a vyzýval k bití dětí, které se odmítají modlit atd. K policii se dostaly i nahrávky kázání vyzývajících k zabíjení Židů. Čeští muslimové u nás vydali knihu "Základy Tauhídu", která obsahuje naprosto děsivé žvásty typu: "neislámské vlády je třeba nenávidět" nebo že "sexuální styk s manželkou, který doprovází násilí, není znásilněním". Navíc jde o antisemitský a antikřesťanský pamflet nejtěžšího kalibru. Zmínit mohu i výbuch na Palestinské ambasádě v Praze, kde evidentně skladovali výbušniny a zbraně – patrně pro své soudruhy v Palestině.

Co by se asi dělo, kdyby u nás bylo muslimů dvakrát více?

3 0
možnosti
Foto

My nejsme rasisti, ale potřebujeme vědět, jaké má Patrik Banga vzdělání...8-o. to je konec. Konec. Davide...čau a hodně štěstí. Protože z diskuze i vnimaní a rozborů a zpochybňování a mouder, jak má bejt osmnáctiletý kluk z decaku v obraze a být samostatný...je mi ouzko. Moje vlastní děti procházejí v tomhle věku prave ohněm jistých neveselych věcí a vím, že jako máma musím sakra fungovat. Na mama a papaservisy mnohých se tu radši zeptám. Končím. Hezký podzim V

5 2
možnosti
Foto

H60a63n72a 49V71l57k86o82v43á

11. 9. 2018 13:20

Myslím že jako učitelka češtiny byste měla pochopit obsah textu.

Bylo by celkem jedno jaké má Patrik Banga vzdělání kdyby pokaždé k tématu rasismu nepřidal stížnost na to jak je "občanem druhé kategorie" a mnohokráte neopakoval že "studoval" a přesto si ho lidé nějak zařazují.

Ano - nejsme rasisti a za rasistickou (alespoň já) považuji i pozitivní diskriminaci.V I Vám hezký podzim.

2 0
možnosti
MB

Pane Vlku, proti Vašemu dojemnému mravoučnému příběhu lze postavit příběhy, respektive pracovně společenský statut lidí, kteří mě maně napadli bez nějakého dlouhého přemýšlení: Richard Samko, Zuzana Tvarůžková, Tonya Graves, Ray Koranteng, bři. Bangové, bři. Gondolánové, hokejisté Dominik Lakatoš a otec a syn Gudasové, fotbalista Gebre Selassie a kdyby se mi chtělo brouzdat po netu, najdu takových mnohem víc. Se jmenovanými nemá většina většinové společnosti žádný r a s o v ý problém.

2 0
možnosti
DV

D12a86v59i55d 92V11l34k

11. 9. 2018 9:17

Milý pane Hermánku Je to prosté, kluk bydlí v děcáku asi 56 kilometrů od UH. Takže jde pěšky 20 minut na nádraží, pak jede 50 kilometrů vlakem a pak ho naložíme do auta a vezeme na pohovor, aby tam byl včas. Je to pohovor takže samozřejmě musí přijít osobně víte???

Jinak já se snažím na Vás nereagovat, protože svými zbytečnými hloupostmi jen zaplevelujete diskuse. Vždycky když čtu pod blogem takovéhle hlouposti, tak se tluču do hlavy, že jsem svůj čas nevyužil na něco rozumnějšího, třeba jsem mohl povysávat auto.:-/

4 0
možnosti
PH

A proč na ty inzeráty voláte vy? Mě by teda hanba fackovala, aby na pracovní inzerát za mě volal otec přítelkyně. A i z pohledu toho zaměstnavatele to vypadá divně, když tam někdo volá za někoho.

2 1
možnosti
Foto

Davide, já si myslím, že Vaše vyprávění není autentické vyprávění o osudech hocha Vaší dcery, ale, že je zkompilované ze sice pravdivých údajů, ale údajů, které se týkají někoho jiného, resp. několika jiných Romů.

Mám na mysli toto:

A tak kluk sedne na vlak, jede 50 kilometrů, utratí za lístek třetinu svého kapesného z děcáku a pak ještě kus ho vezete autem, aby tam byl přesně. No a pak se ve firmě zjistí, že je černej.

Zdroj: https://vlkdavid.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=678411

0 0
možnosti
Foto

Takže: Hoch má nabídku na práci v 50 km plus nějaká cesta autem a on se tam vydá a zbytek cesty ho vezete autem. Již toto je tak postavené na hlavu, že kdyby se mělo jednat o alibi, tak se každý kriminalista utluče smíchy. Protože, odkud kam ten hoch jel a odkud jste ho vezl autem a kam? To mi, nezlobte se, hlava nebere a nevím, jestli existuje nějaké racionální vysvětlení.

A navíc: Taková cesta něco stojí a zabere nějaký čas. Žijeme ve věku Internetu, tak, proč jste, proboha riskoval takovou ztrátu peněz a času a místo toho prostě neposlal CV dotyčného? Hezky s fotografií a kopií výučního listu. Oni by ho, samozřejmě, asi nevzali, protože by poznali, že je Rom. Ale, ušetřil by si čas a peníze a proto se zcela důvodně domnívám, že vůbec nešlo o toho "nápadníka" Vaší dcery, ale že to je složeno z několika příběhů.

A nechápu, proč pan Banga pode mnou stále tvrdí, že je občanem 2. kategorie. Takové kategorie zde nemáme. Máme pouze kategorie kdo co umí. A hvězdným příkladem toho je rodina Gondolánů. Kdysi byli velmi populární a nikdo jejich původ neřešil-

Mgr. Antonín GondolánZákladní informaceNarození13. června 1942 (76 let)

Brutovce

ČeskoslovenskoPovoláníhudebník, kontrabasista, hudební skladatel a zpěvákNástroje: kontrabas

Antonín Gondolán (* 13. června 1942 Brutovce) je známý romský hudebník, kontrabasista, hudební skladatel a zpěvák, člen známé hudebnické rodiny bratří Gondolánů. Působí také jako člen Rady vlády České republiky pro záležitosti romské komunity.

V roce 2004 neúspěšně kandidoval do senátu na Praze 10 jako nestraník na kandidátce Nezávislých.[1]

V komunálních volbách v roce 2018 do Zastupitelstva hlavního města Prahy kandiduje jako lídr Romské demokratické strany a tudíž i kandidát této strany na post primátora města.[2]

https://cs.wikipedia.org/wiki/Anton%C3%ADn_Gondol%C3%A1n

0 0
možnosti
Foto

Inu Davide.. v diskusi to schytáš. Ale věz, že mám zcela identické zkušenosti. A na jednu stranu díky za to. Naučil jsem se, že jediný kdo mi v životě pomůže jsem já sám. Ty řeči v diskusi neřeš, kdo to nezažil, ten to fakt nikdy nemůže pochopit. Celý život říkám, že jsem občan druhé kategorie a je to tak. A budu jím tak dlouho, dokud většina nepochopí, že rozlišování podle původu je cesta do pekla.

9 0
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,89
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik