Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

V prvé řadě ,žádní Romové neexistují, jde o Cikány. Usnesli se kdysi na svém sjezdu o změně názvu - proč se to většinově přijalo, nechápu. Samozřejmě, že nejde o název - jde o užitné vlastnosti. Pak v typickém paneláku tvrdím, že je mi lhostejné, zda je soused pruhovaný, nebo s puntíky - jde o to, zda v neděli umyje chodbu, je na řadě a zda zamyká vchod. Popravčí knihy Rožmberků pak říkají, že již tenkráte nekonali. Prfoč by taky konali ? Chodby za ně omýváme my - je neuvěřitelné, že Cikán nerobí, ale vytváří ! - pracovní příležitost. Viz asistentové , neziskovky. Neexistuje BIZARDNĚJŠÍ A NÁKLADNĚJŠÍ státní program - Jako jejich začleňování ! Jsou zde 700 let ! Ruku na srdce - Nikdo, si s nimi neví rady - DEMOKRATICKÉ prostředky řešení needxistují ! Já věřím, že za dalších 700 let, ale nějaký pokrok bude ... :-)

1 0
možnosti
ZH

Co navrhujete? Postřílet je v nějakém lese? I ty prvňáčky? Nebo co?Rv8-o;-O

1 0
možnosti
PH

Proč nezaměstnáš cikány v tý svý kachličkárně? Docela bych si chtěl přečíst ten blog po návratu z dovolený, když bys našel vybílený sklad. To bych dal i karmu.

1 0
možnosti
DV

D37a47v92i44d 70V14l19k

15. 9. 2017 16:52

Nevím proč mi tykáte krávy jsem s Vámi nepásl. Roma jsem kdysi asi před deseti lety zaměstnával jako skladníka a nic mi neukradl.

0 1
možnosti
MV

Vlku, to je teda angazovany...a takovy prociteny....

s cikanatama jsem vyrustal. jejich mamy dobre varily a fotrove umeli hrat skvele na housle

a nekteri z nich normalne pracovali, ale vetsina to ma proste jinak

muzes s nima soucitit, to je normalni, ale nechtej po nich nic, co po sobe nechteji oni sami

34 0
možnosti
Foto

Měli jsem to úplně stejně, fajn rodiny, děcka taky, ale už jejich další generace je načisto jiná:-/

1 0
možnosti
ŠŠ

Bože! Cože????? Reagovat musím, jinak se sama sobě hnusím. Já jsem ročník 1973, čili stará dost, mí kamarádi na vesnici / dodnes jsou/ byli cikáni, všichni rovnoprávní, nikdo se nemusel cítit jako nevítaný host. A ještě. Vždy se hlásili k tomu, že jsou CIKÁNI......opravdu to lítost do mě nahání.........hlavně v dnešní době, kdy s černochem je normální mít robě........chovejme se k druhému jako sami k soběV!!!!

2 0
možnosti
JL

Jestli můžů, tak se také připojím. Já měl ve třídě cikána, tenkrát se ještě ten výraz používal a to byl krátce řečeno zdrhač. Byl z dobré rodiny. Otec civilní pilot. A tenhle kluk pořád zdrhal. Nejenom ze školních hodin. A tak milého Fabiána vždycky někde chytli. Jednou na maďarské hranici, když se proplétal mezi celníky, bez papírů, tvrdil, že chce navštívit svou tetu. Potom na polské hranici, kdy byl páskem přivázán k ventilátoru na střeše vlaku. A nakonec jeho husarský kousek byla Moskva. Protože ho

na letišti znali, a on se odvolával na tátu, nějak proklouzl a zašil se do přetlakové kabiny letadla. Strávil tam dva dny, než se samoljot pohnul. A v Moskvě ho odhalili jako černého pasažéra. Čili cikán, ne cikán, byl to hrdina naší třídy.;-DR^

0 0
možnosti
VN

Je vidět, že nemáte žádný zkušenosti ... Já jsem je zažila ve fabrice ... Vždycky přišli noví , fabrika je vybavila novými montérkami , vestami , nové pracovní boty a rukavice ... většinou vydrželi tři měsíce a pak zmizli s vybavením i novým zámečkem ke skříňce .... To je 35 roků zkušenosti z jedné fabriky ...

I když bylo i pár vyjímek ... Dělal jeden na vrtačce už aspoň 6 roků ... Ale po revoluci začal podnikat ...

Ale přesto věřím , že se to časem ještě trochu zlepší ... :-)

3 0
možnosti
HV

H88o88n96z11a 62V66r58á66n57a

15. 9. 2017 16:09

No, nevím pane Vlku, ale proč tedy nejsou ti ostatní romové zaměstnaní? V dnešní době, kdy kdejaká firma shání dělníky všech různých profesí. A dále, samozřejmě že naznám všechna města, ale co já vím, tak technické služby si zajišťují města sami... A i kdyby si na to najímala firmu, tak přeci i ta firma potřebuje někoho, kdo dělá rukama ne?

30 0
možnosti
ZH

Už prvňáci by měli makat. Je nad slunce jasné, že nechtějí. ;-D

0 0
možnosti
FD

Zkoušel jsem.Marnost nad marnost.

0 0
možnosti
MN

Když jsem chodil na základku, tak jsem seděl v lavici vedle Roma. Byl to rok 87. Musím teda říct, že jsem netrpěl absolutně žádnými předsudky, dokonce mě ani nepřišlo divný, že je tmavší. Doteď na to vzpomínám docela rád. Nejednalo se o kluka z nějakého ghetta, bydlel normálně v paneláku. Dneska mám určitě plno předsudků, ale je dobrý si pamatovat jak to vypadá, když žádný nemáte.

1 0
možnosti
Foto

Inu Davide.. asi to trošku schytáš :-). Ale někdy Ti povyprávím, jak to bylo za mého mladí.. se mnou se spolužáci nesměli kamarádit, protože jsem prostě nebyl ten správnej. A mrzí mě, že se vlastně nic nezměnilo. Ale pro Tebe R^ za zamyšlení.

2 5
možnosti
PB

P93e82t14r 91B56u82r49i11a19n

15. 9. 2017 15:49

A jenom vám něco prozradím o své osobě, abyste vy, David a ostatní byli v obraze. Žil jsem také s dvěma romkami. Olašškou a romkou. Znám ty komunity velmi dobře. O té první se vyjadřovat nechci. Ta druhá, potom, rozlišovala na olachy, cikány a romy. Sebe nazývala romkou, majoritu důsledně Češi. Když jsem přijel do jejich rodiny na oběd, tak ty názory co zde prezentuji, jsou slabším odvarem toho, na čem se tam všichni shodli. Její dospělí syn měl zaměstnání i vedlejšku, malý potom chodil do školy. S tím co tvrdí David, by její široká rodina i známí prudce nesouhlasili. To jen pro doplnění.

2 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 38,52
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik