Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Měli jsme na základce pár romských dětí a rozhodně nebyly nijak odstrčené. Naopak, holky byly oblíbené a kluci správní sígři. :-) A to bylo v devadesátkách.

2 0
možnosti
JS

Vlkouši, děcka dokázala být vždycky mrchoidní, třeba když byl někdo za našeho dětství tlustý, nemotorný a nosil brýle.

Byl na tom hůř než takový cikánek, kterému jeho máma doma otřela širokou a měkkou dlaní tváře a poslala hlasitě všechny bílé do míst, kde paprsek slunce nezasvitne. A on pak takový klučík měl sílu se díky mámě poprat další den o svoje místo na slunci... kdežto otylému chlapečkovi máma doma vlepila pohlavek, řekla neřvi a vrazila mu do ruky další buchtu, do které mu kapaly slzy...

14 0
možnosti
Foto

To znám... Oblečení po mámy kamarádkách, nezamalované beďary, nebarvené vlasy, skoro žádná prsa, samé jedničky, pochvala za chování a ještě levá na tělocvik. Kdo by se s tím bavil, že? :-D

1 0
možnosti
Foto

Socialismus je zkazil a vy byste je chtěl zase léčit socialismem. Není to hloupost?

2 1
možnosti
ZH

Ano, je to hloupost. Už od první třídy každý za svoje. V podstatě bych s tím začínal už v porodnici.

0 0
možnosti
ZS

Mně se to nezdá.

Působim v základní škole na 1.stupni a učím i v 6.a7.třidě tělocvik, máme začleněné romské děti v různých ročnících a nic takového tady není. A už vůbec ne v první třídě, kde sedí všichni společně, společně si hrají, učí se... a zatím se nikdo nad nikoho nepovyšuje... tak nevim, nevím.

18 1
možnosti
MR

Asi tak nějak, případně tam je nějaká příčina. My jsme v první třídě nechtěli sedět vedle jednoho Roma, on si tehdy sice ještě neříkal Rom, ale to není podstatné. Vím, že se jmenoval Šanuel a smrděl neskutečným způsobem. A také si pamatuji, že byl nejspíš značně deviantní, protože nám neustále líčil svoje fantazie ohledně rozřezávání našich " pindíků ". Nezvládl první třídu, to víte, nebyla žádná inkluze a my si oddechli. Možná bych se měl dnes stydět a sáhnout si do svědomí.

4 0
možnosti
MB

První kongres, se konal v Orpingtonu poblíž Londýna v roce 1971. Účastníci se usnesli na podobě vlajky a mezinárodní hymny. Dále schválili oficiální označení Rom místo Cikán.OK a co se ještě změnilo ? ... :-)

0 0
možnosti
PH

Všichni jste rasisti, máte hloupé argumenty, a už mě to tady s váma nebaví. Nashle :D

2 0
možnosti
LM

Zajímavý, to už chce hodně důkladnou přípravu v rodině, aby byl prvňák schopný takhle někoho vyčlenit. Co mám tak zkušenost, že je někdo jiný od pohledu zaujme mrňata až leda u někoho černého jako bota. Nebo to dělá to malé město? Pražáci jsou odmalička zvyklí na cizince - aktuálně máme v jedné třídě tři a ve druhé čtyři. Problém mívají občas jenom malí rusáčkové (bílí jako sníh ;-)), je mezi nimi sorta nevychovaných agresorů (ale většinou časem krotnou :-)). Cizí jazyk bývá spíš objektem lehké fascinace.

Když mi kluci přišli domů se slovem "cigán" braným jako nadávka, stačilo jim oznámit, že jednoho mají v oddíle - oblíbeného pohodáře, ideální typ na výchovné promluvy :-) - a hrozně se divili, měli "cigána" za obludu.

No, asi máme kliku na školu. A známé. A sousedy. Nejspíš na všechno. Možná svoje dělá, jak před nimi doma mluvíme... ;-)

4 0
možnosti
PH

Je to jenom o zkušenosti. Mně taky cikáni nevadili, do té doby, než mě v sedmi letech přepadli a ukradli mi peníze, co jsem dostal od babičky. Za svůj život jsem potkal tak pět cikánů, kteří byli fajn (a vůbec mi nevadila jejich odlišná barva), a desítky dalších, kteří byli úplní degeni. A to je prostě obrovský nepoměr.

2 0
možnosti
PH

Doporučím vám návštěvu obchodního centra třeba v Chebu. To udělá rasistu z každého. Ono se to strašně hezky mluví o toleranci, když s tím etnikem nemám zkušenosti.

20 0
možnosti
ZH

Vůbec to s tématem nesouvisí. A kolik ročníků základní školy jste dokázal vychodit?

0 2
možnosti
DV

D66a42v63i97d 97V79l30k

15. 9. 2017 17:02

Upřimně kamarádí mě to dneska nebaví se tady s některými z Vás hádat a trumfovat se v jedovatostech. Přeji Vám všem pěkný den a děkuji jestli se nad tím aspoň trochu zamyslíte. Ať jsem bílí, hnědí, žlutí ,černí všichni jsem Homo Sapiens. Jo a doufám , že tady nikoho netrefí šlak;-). Mizím..........

2 0
možnosti
PH

To je to co ty nechápeš. Lidem nevadí cikáni proto že jsou hnědí, ale proto že jsou hluční, nepořádní, sprostí, agresivní, kradou ap.

5 0
možnosti
TP

T97o41m64á58š 93P17í24c94l

15. 9. 2017 16:50

Kde se to bere v těch dětech? Napadá mě přirozenost. Když jsem já nastoupil do školky, o žádných cikánech (ba nejspíš ani černoších) jsem v životě neslyšel, předpokládám, že moji spolužáci taky ne. Přesto jsme dělali všechno pro to, abychom nemuseli jít na vycházce v dvojstupu vedle cikánského spolužáka Franty. A celkově jsme se k němu chovali asi dost hnusně. Ten byl přitom kamarádský, nikdy nikomu nic neudělal, myslím, že i jeho dlouhovlasá máma, která ho do školky vodila, by se mi dnes jevila jako velká sympaťanda. Po pár měsících se odstěhovali (stejně jako se pár měsíců předtím přistěhovali). A pamatuji si naše debilní chování dodnes, přestože mi byly 4 roky. Co to ale také znamená? Potvrzuje to, že xenofobie je naprosto přirozená a lze ji dobrými zkušenostmi eliminovat, ale nelze ji potlačit.

0 1
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 38,77
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik