Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Problém je, že mladíkům to z většiny evidentně vyhovuje a nemají zájem nějak pracovat na tom, aby se na ně společnost dívala jinak. Pokud v tom prostředí děti vyrůstají jak dříví v lese, tak to lepší nebude. Na základce byla vedle zvláštní škola, tam chodilo těch mladíků přes 90%, jestli tam vůbec chodil někdo bílý, problémy s nimi samozřejmě byly. Ve třídě jsme měli jednu Romku, druhá byla myslím nějak na půl. Chovaly se slušně, učily a nikdo s nimi problém neměl, s ostatními se kamarádily.

6 0
možnosti
DS

Davide, při přečtení jsem nestihla svůj názor napsat, teď zase nemám čas číst diskusi, tak jen vyjádřím svůj názor. Že se v každé společnosti najdou lidé hloupí a chytří, pracovití a líní, přirozeně inteligentní (což není totéž jako vzdělaní!) a ti druzí....atd, to je všeobecně známo. Mohla bych uvádět příklady hodných/pracovitých/přirozeně inteligentních (těch jsem za život potkala víc) i zlých/líných/prostě hloupých Romů i nás, gadžů. Nebudu (aby z toho nebyl další blog ;-D). Za všechno hovoří stále platná situace v Českém Krumluvě, UNESCO chráněnou památkou, kde těsně po Sametové revoluci navrhl tehdeší vajda starostce, že budou uklízet město a ona je za to nechala žít přímo v centru. Samo společenství Romů vyčleňuje disfunkční jedince a všichni tam fungují jako dobře seřízené Rollexky. Takže když s chce (komunikovat/spolupracovat), všechno jde. Jen ta vůle musí být na obou stranách. Jinak Tobě karmaR^

0 0
možnosti
DV

D21a72v37i25d 84V69l21k

19. 9. 2017 21:25

Díky Dáši.

0 0
možnosti
DV

D88a10v92i64d 89V29l43k

19. 9. 2017 17:11

Tak děkuji všem za přečtení. I za kritiku a nesouhlas. Chápu , že nemusíme mít všichni stejný názor.Omlouvám se jestli jsem se nechal někde dole vytočitl.

Na závěr ještě malá prosba : Zkusme prosím v každé době zůstat alespoň trochu lidskými tvory. Drtit nemilosrdně ty slabší dokáže každý, ale najít v sobě trochu lidskosti a soucitu je fuška. Přeji Vám hezký den David:-)

3 0
možnosti
PV

Nemohou být těmi slabšími někdy i bílí (nemyslím příjmení)? I členové majority? Není jednání podmíněno trochu i zkušeností? S jak velkým soucitem jste se setkal u Romů vůči "gádžům"?

Jste víc člověkem než třeba já? O soucitu a lidskosti mluvíte vlastním jménem a z vlastní zkušenosti?

4 0
možnosti
ŘK

Po přečtení zdejších příspěvků to vypadá, že si za to ten šestiletý kluk může v podstatě sám. Měl si sakra pořádně rozmyslet, do jaké rodiny a jakého etnika se narodí. Jestli si vybral nepracující rodiče, tak jeho volba a následky ať si nese sám. A když se rozhodl narodit jako rom, tak ať si nese odpovědnost za celou svou romskou komunitu. A nemůžete přeci chtít po ostatních a hlavně slušných dětech, aby seděli vedle potenciálního kriminálníka nebo násilníka :-/.

3 1
možnosti
DV

D42a68v20i89d 31V69l66k

19. 9. 2017 17:01

Jo je to tak

0 0
možnosti
RB

Vy byste teda začal u všech kolem nich. Já bych zase prvně zkusil pojmenovat problémy a překážky skutečnými slovy.

3 0
možnosti
HF

H10o65n93z16a 48F72á85t86o26r

19. 9. 2017 14:26

Po pravdě, já bych si tam taky nesedl, kdybych si mohl jako dítě vybírat. Ale je fakt, že jsem si na základce vybírat nemohl a byl jsem prostě někam přidělen - nejčastěji podle velikosti, brýlí, toho, jestli je člověk levák/pravák a se zohledněním pohlaví.

2 0
možnosti
IM

I84v74a55n 82M82i75n29á91ř

19. 9. 2017 13:39

Sáhnout do svědomí bychom si, vážený pane autore, opravdu neměli. To by především měli naši cikánští spoluobčané. To jim má majoritní společnost donekonečna usnadňovat - nadstandartními sociálními dávkami - jejich programově lenošný život ? To, že se odmítají vzdělávat a pracovat je samo o sobě vyčleňuje na okraj společnosti. Jak vidno, čím více je vůči nim "ruka páně", čili státu, otevřenější, tím větší problémy narůstají. Možná byste si naopak Vy sám mohl položit otázku, proč se jiné menšiny žijící u nás - takto nechovají ? Příkladem mohou býti třeba právě Vietnamci, kteří jsou často zcela prostí lidé z chudého venkova .. ale práce a vzdělanost jejich dětí je pro ně přirozenou prioritou.

15 0
možnosti
DV

D48a16v23i58d 97V21l25k

19. 9. 2017 17:04

Jasně ti legendární skvělý Vietnamci. Pane Minář víte kdo v české republice ovládá výrobu drog a jejich distribuci? Vietnamci pane Minář. Víte kdo tady prodává nejvíc padělků ? Vietnamci.Atd.

0 3
možnosti
Foto

Je to přesně jak píšete - moje profese je objíždění fabrik a dělání reportáží - ani byste vy a diskutující zde neřekli, kolik cikánů pracuje za zavřenými dveřmi - a to je právě ten problém a začíná to už v té školní lavici... Díky všeobecné náladě (ano, dost si jich za to může samo) vůči nim pak vzniká situace, že je nikdo zaměstnat nechce, i když pracovat chtějí - jednak se bojí, že něco ukradnou, jednak, že za nimi budou chodit na návštěvu jejich příbuzní či známí a jednak se bojí, CO TOMU ŘEKNOU OSTATNÍ. Když už někdo cikány zaměstná, tak to udělá v místě, kde nejsou vidět. Jsme národ rasistů. Stačí si jen přečíst příspěvky, co vám sem někdo píše. Takže cikáni se většinou neobjeví v profesi, kde přijdou do styku se zákazníky - firma se bojí, že by si pak nikdo od nich nic nekoupil. Je to smutné ale je to tak. Podle mě cikáni mají šanci pouze na to, aby postupně přesvědčili víc lidí o tom, že jsou slušní, a motivovali ty neslušné......no a když je nebude chtít někdo zaměstnat, tak si budou muset založit vlastní firmy a zaměstnávat se vzájemně a od sebe si nakupovat. Ještě jak zmiňujete ty firmy - vtipné je, že výběrko třeba vyhraje "bílá" firma, ale na tu práci pak pošle do firem třeba cikány, kteří tam předtím klepali na dveře, protože to bílí dělat nechtějí. ...Třeba článek, který jsem napsala, měl za následek rasistickou sprchu nadávek a dokonce mi napsal i jeden známý,kterého znám asi 30 let, že cikáni by měli žít nejlíp v rezervaci (aby se na ně dohlíželo), protože "jsou ta špína" atd.a já jsem divná, když se "jich zastávám". Jinak dříve seděli všichni dohromady a nepřizpůsobiví měli aspoň vzor od těch lepších. Dnes by z toho rodiče udělali kauzu. Díky za váš článek.R^

3 7
možnosti
LH

... a teď tu o inženýrech a doktorech z Afganistánu... nebo raději O Karkulce...:-)

7 3
možnosti
ZK

Vážený pane, kdyby chtěli pracovat, už dávno pracují.

i kdyby jste jim nakrásně nějakou práci sehnal a oni ji vzali, tak tam stejně dlouho nevydrží. (zvláště, když v životě nepracovali)

7 2
možnosti

Davide, máte to zapotřebí? Dobře jste věděl, že tímto článkem se zasloužíte o bohatou diskusi a budete mít naklikáno....

4 1
možnosti
DV

D19a42v17i39d 15V89l27k

19. 9. 2017 17:07

Marie vidíte a byl jsem obviněn, že tohle je líbiví článek. Já jen občas hledám ve spoluobčanech trochu toho lidství.

0 1
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 38,30
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik