Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ožehavé téma, skvěle uchopené... Díky... ;-)

2 1
možnosti
MD

Jak to tak ctu, tak je to tady samy 'komunista'. Muzeme mit k etniku jako celku desitky vyhrad, ale musime umet prijmout individualitu snaziveho a slusneho 'jednoho' z nej. Dobry clanek.

0 5
možnosti
MH

M22a10r50e23k 21H21r84u71b57y

20. 9. 2017 15:34

U kazdeho takovehoto clanku by melo byt zmineno, jak dlouho se cikani snazi zaclenit ve srovnani s jinymi mensinami.

Meli by se taky trochu snazit sami, vetsina se nestala vetsinou neustalou starosti o mensiny:-P

17 0
možnosti
RM

Dle čeho se pozná rasista? Jsem rasistou, když mi vadí tlupa (doslova tlupa) pokřikujících cikánských spoluobčanů, kteří na potkání urážejí kolemjdoucí (kdyby jen to)? Pokud ano, jsem rasista každým coulem.

Jsem rasista že se mi nelíbí, když cikánská rodina vyhodí z okna městského bytu gauč a tím ho považuje za uklizený? Nebo je rasista ten co by mne, bílého člena majority, za toto trestal pokutou a cikána nepotrestá, ale pošle místní "rychlou rotu" ať to po nich uklidí?

Dle mého skromného subjektivního názoru je to tak, že sám cikán je v pohodě. Z vlastní zkušenosti to vím. Ale jak je jich více, tak je to špatné...

31 0
možnosti
JR

J49a62n 48R20i78c11h47t71e50r

20. 9. 2017 12:02

A takových minorit je víc! Vezměte si takové Vietnamce: taky neumí česky, snad až na "to doblý" a univerzální cenu "cicapade", žijí ve vlastních komunitách, jsou nevzdělaní... a jejich děti? Škoda mluvit! Chodí do školy, často mají lepší výsledky než "bílá většina", mluví plynně nejen česky, ale i dalšími jazyky, studují vysoké školy... jo aha, tak přece jen je tu nějaký rozdíl... čím to může být?

36 0
možnosti

Rozdíl je v jednom.Vietnamci,když nemají práci,neberou sociální příspěvky.Naši romští spoluobčané ano.A jako jsou mezi Vietnamci nemakačenkove tak jsou i mezi Romama ti,kteří chtějí něco navíc.Kteří chodí do školy aby se naučili.

0 0
možnosti
ZS

Milý laskavý Beránkuvlčí ... za noc se myšlení lidí nezmění ... mmch. vyděšeného cikánského kluka bych docela ráda viděla ... těm, co se pohybují v našem městě, sebevědomí naopak přebývá, vědí totiž svoje ...

20 0
možnosti
LP

No ono se v jednom aplikuje špatně Romska frérovka. Kolik ti je? Nás taky...

6 0
možnosti
MD

Jiste jsou vyjimky 'z pravidla'. Pak je treba prijmout je a ne trestat za ty zapadajici 'do pravidla'. V podstate chudak kluk, kdyz uz je vubec ve skole a chova se jako ve skole.

0 0
možnosti
SS

Správně to říkáš předsedo! Jen jsem v tom tvém článku Davide nenašel nic o tom, jak jsi zašel za tou rodinou a pozval je na společný výlet, jak jsi dceři svého kamaráda vysvětlil, že si má sednou s tím klukem a jak si zašel za svým šéfem v neziskovce s tím, že by měli zaměstnat celou tu vyloučenou rodinu v recepci a protože není tolik peněz, tak se vzdáš desetiny tvého platu. Prostě věci, které má udělat každý správný občan této země, když vidí nějakou sociální křivdu. Takže doufám, že v příštím blogu to napravíš a popíšeš nám, jaký byl společný oběd a jak jste s nimi strávili víkend na vaší rodinné chatě, popřípadě kolik jsi jim věnoval peněz, aby si malý mohl koupit učebnice. Pokud ten popisovaný příběh se neodehrává v tvém městě, vyber si nějakou jinou rodinu.– Talmud říká: „Když někdo zachrání jediný život, je to, jako by zachránil celý svět“ J

45 0
možnosti
Foto

krásně naivní , těžko někomu poskytovat vzdělání když ho nechce , stejně tak s prací . Jestli je to tento případ nevím, ale ve většině ano . Proč se integrace už tolik let nedaří? protože kdo se nechce integrovat tak to neudělá a neustále omílat že za to vlastně můžeme my, protože jsme rasisti může jen hlupák Rv

17 0
možnosti
IM

I87v24a 92M42a96r75k10o68v15á

19. 9. 2017 20:06

Davide, dobře, žes to napsal, jakkoliv to celé není ale vůůůůůbec jednoduché. Dobře, žes to napsal...:-)R^

1 1
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 38,74
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik