Langoš "Quatro formaghi." Aneb ať žije české plážové gastro!!

21. 07. 2019 9:10:32
Naše plážová gastro kutrura je světová,o tom není žádných pochyb.Vždyť kde jinde si můžete na koupáku dát speciality světové kuchyně, jako je třeba Hot dog s kečupem vyrobeným většinou z jablek a párkem vyrobeným z prasečích kůží.

Česká plážová gastro kultrura je naprosto světová, o tom není žádných pochyb.

Vždyť, kde jinde si můžete na koupáku dát speciality světové kuchyně, jako je třeba Hot dog se sladkým kečupem vyrobeným většinou z jablek a s párkem vyrobeným z poctivých kravských a vepřových kůží, Hamburger s majonézou Helmans a třiceti procentním eidamem obaleným v trojobalu?

Sto dvacetkrát rozmražené hranolky, křepce osvěžené v olejové lázni o konzistenci oleje připomínajícího mazut, určený k pohonu nákladních tankerů v Severním ledovém oceánu, vařenou kukuřicí, která vám z chrupu udělá česla v čističce odpadních vod, cukrovou vatu všech odstínů a chutí, která funguje podobně jako legendární lepidlo Herkules?

Nebo opečené klobásy všech národností a druhů s různými obsahy rakovinotvorných látek, legendární "Smažák" ovšem ve variantě ekonomy, tedy jeden tenký list plátkového sýra a hodně strouhanky. Kde jinde si takhle dokonale užijete ten pocit, že dneska žijete naplno, prostě tak trochu na "Prasáka" a zalít to hektolitry piva a lepivých sodovek?

Sortiment koupalištního bufetu na malém koupališti v Bohuslavicích je letos mnohem pestřejší než loni. Loni totiž bufet vůbec neotevřel, protože se ukázalo, že jeho provoz není rozhodně žádný ekonomický trhák.

Ano, známe samozřejmě všichni ty historky, které trousí do médií naši miliardáři, že začínali opékáním klobás přes letní sezónu a protože byli abnormálně pracovití, soutěživí a spali jen tři hodiny denně dneska mají majetek patnáct miliard.

Ovšem tohle jsou pohádky pro finanční úřad a čtenářky růžové knihovny.

V koupalištním bufetu se ovšem letos vytáhli a mají několikero atraktivních trendy gastro specialit. Kde je Hejlík? Zavolejte Hejlíka!!!

Tak třeba:

Hranolky s kečupem, hranolky s majonézou, hranolky s hranolkami.

Hot dog s kečupem, Hot dog s hořčicí a vegetariánský rohlík s prázdnou dírou plnou kečupu, prezentovaný jako "Vegoš Hot dog."

A pak samozřejmě nestárnoucí specialitu českého bufetu: Smažený Langoš s kečupem česnekem a sýrem.

Když na malé zapadlé koupaliště zabloudí italská turistka, nejen, že se všichni opékající se domorodci na slunci a pár vetřelců z okolí okamžitě začnou cítit jako "Veltmani v Bibione", ale může dojí k drobnému nedorozumění.

Vysvětlit tyto kulinářské perly Italce navíc mizernou angličtinou zřejmě není lehké.

"Hot Dog no pleas." Odmítla Italka okamžitě tuto amerikánskou sračku, která původně pochází snad někde z Německa, jak jsem byl poučen.

"Pommes frites with Kečup?................. Kečup?.................Kečup??"

"No, co bys taky furt chtěla ty fifino italská?? My tady prostě ke všemu žereme mizernej kečup z hliníkové kapsičky no a co?! Američani to dělají taky" Bručela si pod vousy česká průvodkyně slečny Italky.

"But Langoš its OK ? No?" Zkusila to zoufale s největším trumfem našeho bufetu.

"What is it Langoš??"

"Eeeeeee........................ Donut with kečup, garlick and Formaggi!"

"Oh great!! Langoš Quattro Fomaggi?"

"Kurva................ žádný Guattro Formaggi, máme obyčejný mastný smažený Langoš!!! Je na něm prostě nastrouhaný malej kousek třicítky Eidamu!!!" Nevydržel to zpocený brigádník u plotny a vyjel na zákaznice.

" A víte co? Usmála se na něj krutě průvodkyně.

"Usmažte nám to dvakrát, pořádně to napatlejte česnekem, snad to sežere a dejte jí místo té minerálky pivo a dvanáctku, ať vidí jak my tady žijem!" Dodala rázně.

No.................... a jak se Italka jedna olizovala. Prostě ta naše echt pravá čeká prázdninová kultura si poradí s každým. Ital ne-Ital.

PS: Omlouvám se za tu moji mizernou angličtinu, opravovat to nebudu, jsem prostě jen obyčejný moravský ňouma z malého vesnického koupaliště a do "Veltmana" mám hodně daleko!!

Autor: David Vlk | neděle 21.7.2019 9:10 | karma článku: 43.31 | přečteno: 11921x

Další články blogera

David Vlk

Vousatá mrtvola u chlaďáku.

Ležení u chlaďáku na dlaždičkách je docela ošemetná záležitost. Za prvé můžete chytit "vlka" a když chytí "vlka" Vlk, je to "vlk" na druhou a to je fakt průšvih a za druhé se vám může stát, že budete za mrtvolu.

18.8.2019 v 7:55 | Karma článku: 30.95 | Přečteno: 1209 | Diskuse

David Vlk

Nestrkej ho do černé dírky!!!

Manželka a ajťák mají vždycky pravdu. Dneska ráno jsme řešili v našem farmářském obchodu kritickou situaci.Sen o podnikatelském úspěchu při prodeji farmářských potravin se málem zhroutil v zárodku.

7.8.2019 v 9:55 | Karma článku: 42.96 | Přečteno: 8702 | Diskuse

David Vlk

Už nejsem panic.

Dneska jsem získal potravinářský průkaz..............nebylo to zadarmo............... již nejsem panic

1.8.2019 v 14:37 | Karma článku: 34.68 | Přečteno: 2134 | Diskuse

David Vlk

Říkali: "Už si na to starý!"

"Paní a chcete radši Dlouhána, Tlusťocha, nebo Prcka?" Toho Prcka pak vždycky říkají tak trochu stydlivě, jakoby měly raději Dlouhány a dokonce i Tlusťochy. No ale kdo se má vyznat v ženské duši? Na to je v padesáti ještě brzo.

26.7.2019 v 10:28 | Karma článku: 37.37 | Přečteno: 2347 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

František Skopal

O velkém zlomu v osobním životě jednoho člověka

Přečtěme si krátkou osobní výpověď člověka, v níž se hovoří o tom, jaké prožití a jaká zkušenost měla pro něj, v jeho osobním životě, ten největší význam. Možná tato slova pomohou také ostatním:

22.8.2019 v 14:24 | Karma článku: 6.57 | Přečteno: 263 | Diskuse

Petr Šimík

Pár myšlenek jako odpověď

Zajímavá diskuse k minulému článku mne dovedla k tomuto článku. Každý člověk v životě hledá nějaké poznání. Ale Co je vrchol poznání? Dá se v životě poznat tato nejvyšší pravda? Nedá.

22.8.2019 v 13:44 | Karma článku: 5.66 | Přečteno: 125 | Diskuse

Pavel Hewlit

Ta naše věčná vlastnost být za voly

Není to jenom věc pozorovatelná v MHD, je globální, akorát já mám v MHD blíž, a tak ji považuju za vlastní společenský model celého dalšího vnějšího světa.

22.8.2019 v 12:02 | Karma článku: 26.43 | Přečteno: 913 | Diskuse

Beata Krusic

A proč vlastně ne - Jirka Paroubek? 2.

Už jednou, tuším, že tak před třemi lety, jsem napsala svůj první blog na téma návratu Jiřího Paroubka. Proto dnešní blog nadepisuji stejně, ale s dvojkou na konci.

21.8.2019 v 16:29 | Karma článku: 15.05 | Přečteno: 483 | Diskuse

Pavel Vrba

Když se nakonec rozhodnu dobře

Co je to vlastně lidský život? Třeba hledání sama sebe a hledání něčeho krásného. Prostě něčeho, co nás drží při životě. A je to těžký, protože nás ze všech stran útočí tlaky konzumní společnosti, negativní zprávy a humus politiky

21.8.2019 v 16:19 | Karma článku: 13.82 | Přečteno: 288 | Diskuse
VIP
Počet článků 505 Celková karma 37.37 Průměrná čtenost 3786

Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. Jinak skoro neustále "úřaduju" na www.koupelny-vlk.cz

 

Najdete na iDNES.cz