David Vlk

Branná výchova do škol, Lidové milice do továren.

13. 02. 2018 8:39:39
Co to je za pořádek? K čemu děckám bude matematika a pravidla české gramatiky, až k nám vtrhnou nepřátelské hordy? Musí snad malý partyzán umět velkou násobilku?

Tož rozhodně, paní ministryně obrany, co se tak ráda fotí s motocyklovými závodníky a s automatickými zbraněmi se rozhodla, že je třeba trošku ty naše děcka zocelit. Šak ti parchanti neumijú dneska ani mrsknout do okna granát, anebo přesně zamířit na cíl RPGéčko.

Co to je za pořádek? K čemu jim bude matematika a pravidla české gramatiky a cizí jazyky, až k nám vtrhnou nepřátelské hordy? Musí snad malý partyzán umět velkou násobilku?

Ne, ne je třeba děckám zavést do škol zpátky brannou výchovu a naučit je střílet ze vzduchovek a jak si mají lehnout nohama směrem k jadernému výbuchu. Proč nohama??? To jsem nikdy nepochopil, asi proto, aby si hlava užila ten atomový hřib o pár setin sekundy dýl.

No a samozřejmě, když už budeme mít branou výchovu, tak by bylo dobré oživit Svazarm. Soudruzi instruktoři jsou teď už v důchodu, tak budou mít na výchovu mladé generace času dost.

A aby měli pak svazarmovci kde pokračovat, měly by se zavézt znovu Lidové milice. Vždyť ti fotříci v maskáčích, co nám ukazovali na branných cvičeních sborku a rozborku samopalů vzor 58 byli tak milí . A jedničkáři si mohli dokonce zamířit s kulometem. To byla krása!

To bude krásná doba, děcka budou sice blbé, ale takzvaně braně zdatné. A jak budou krásně pochodovat po náměstích.

No nic, já jdu shánět igelitové pytlíky, gumičky a pláštěnky. Samozřejmě všechno dvakrát, abych ani jedno své dítě o tu novou krásnou dobu neochudil.

"A Levá dva, levá dva." Ještě by mi to taky šlo a v rozborce jsem byl výborný.

Autor: David Vlk | karma: 37.63 | přečteno: 3530 ×
Poslední články autora