Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyz zacinal Covid, mraky blbcu se chechtaly do kamer jak frci na prazdne italske svahy. Za 2 dny svistely zpatky v obavach, aby stihly prejet hranice nez je zavrou.

Lidi se nezmeni...

Ted na Rhodu nouzovy stav=nikdo nevi, jake opatreni ze dne na den muze vlada zavest.

O tom, ze samozrejme pri zmene vetru mate ohen doma v radu hodin ani nemluvim.

0 0
možnosti

Naprostý souhlas s autorem. Prachy a nic než prachy. Když se k tomu přidá lidská hloupost namíchaná s neschopností politiků vzniká hořkavá směs a to doslova.

0 0
možnosti
Foto

Místní řecké úřady se asi nejvíce bojí toho, aby jim turisté ze Rhodosu neodjeli. Vždyť ostrov z turismu žije, sezóna je poměrně krátká a ted vrcholí. Proto se snaží nebezpečí požáru víceméně bagatelizovat.

0 0
možnosti

Použil bych sice v některých případech poněkud jiné výrazivo, nicméně asi jsem jeden z mála, který z autorem naprosto souhlasí.

1 0
možnosti
Foto

Pán David, to je nebezpečný titulok, ešte ho prevezmú komerčné cestovky za zvýšenie ziskov.

0 0
možnosti

Jak jsem zjistil z televize většina cestovek, ne všechny, odmítají klientům při cestě na hořící Rhodos, v případě odmítnutí cesty klientem vrácení peněz.K tomu by se měl jasně vyjádřit schopný právník.Mají na to cestovky právo nebo ne ?

1 0
možnosti
Foto

Podľa toho čo je v zmluve CK a aké uzavreli klienti poistenie, napr. storno zájazdu a podobne.

0 0
možnosti

Já přidám za páté: Mě by zajímalo kolik zdejších blogerů by ze svého zaplatilo dotčeným rekreantům plnou cenu zájezdu, aby ti rekreanti nepřišli o prachy a tím pádem netahali děti na hořící Rhodos. Přece jen jde o prachy. Byl byste solidární, nebo chamtivý?

0 0
možnosti

No tak, proč by měl někdo potřebu někomu něco platit v rámci solidarity?

Což se složit na vsazené a prohrané peníze v rámci solidarity?

2 0
možnosti

J62a49n 48R49á38ž

25. 7. 2023 14:26

Na BBC jsem zaznamenal zprávu, že ve městě Rhodos, tedy relativně daleko od ohnisek požáru objevili ve vzduchu rozptýlené částečky drobného prachu zanesené větrem od požáru, (který dechem lidé dostávají do plic) a byl zjištěný zvýšený obsah toxických látek.

Tak já bych s dětmi na Rhodos rozhodně nejel. Ale rozhodnout se a vyhodnotit rizika musí každý sám.

6 0
možnosti

Myslím, že do nezasažených oblastí bychom jeli. Už jen proto, že se na dovolenou u moře člověk těší celý rok.

Pohodová dovolená by to asi ale nebyla.

Kdybychom ale zůstali doma a ukázalo se, že bylo naprosto vše v pohodě.... Vyhozené peníze, atd.

0 0
možnosti
Foto

Vedli jsme se ženou na toto téma včera debatu. Kdybychom místo do Egypta (kam se chystáme) měli v těchto dnech odletět na Rhodos (bezpečný sever), co dělat? Žena řekla kategorické NE, i kdybychom měli přijít o peníze za zájezd, já zastávím názor, že to je dilema. Nemohu stoprocentně tvrdit, že bych jel, ale ani že bych nejel. Prostě dilema.---V pátek večer 4. 8. 1995 seděli v Praze lidé v plném autobuse směr Chorvatsko. Před odjezdem řekla delegátka, že v cílové destinaci ráno vypukla válka a kdo chce, může vystoupit (nepamatuji se, jaká byla její navazující varianta). Nevystoupil nikdo. Vím to proto, že jsem v tom autobusu seděl také. O situaci jsem věděl a vyhodnotil ji tak, že fronta (chorvatská osvobozovací operace "Oluja") je dostatečně daleko a že naše cílová oblast je bezpečná. Můj předpoklad se potvrdil.--- Od roku 2006 létáme do Egypta, Také v letech, kdy proběhly obě revoluce v moderní době (2011, 2013). Byl bych roztrpčen, kdyby český stát vydal zákaz letů do té země (jako to udělal Putin po tragickém teroristickém útoku na jejich dopravní letadlo na Sinaji v roce 2015). Také v těchto případech jsem vyhodnotil porevoluční poměry v Egyptě tak, že náš pobyt bude bezpečný. I to se potvrdilo.---Chci tím říci, že podobné situace je zapotřebí hodnotit komplexně, pokusit se získat maximum informací (v nadsázce: nestačí to, co řekne na Nově Borhyová s vykulenýma očima). Jistěže jsou případy, kdy je nutné se dovolené na kritických místech vzdát, ale to jsou výjimky. Patří mezi ně severní Rhodos? To si musí každý vyhodnotit sám.

https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/

2 0
možnosti
Foto

Doplnění. Autor se v článku ptá: "Takže by mě zajímalo kolik dalších lidí se dneska ráno nově dobrovolně odletělo ́spálit ́ na tento hořící řecký ostrov, aby nepřišli o prachy." Nevím jak dnes (25. 7.) ráno, ale odpoledne a večer jsou to dle webu ruzyňského letiště tyto linky: 14:45/EW4264; 18:20/QS1112; zítra pak 4:10/QS2212; 4:45/QS1146; 14:34/ FR7462 a 18:20/QS1112 - tedy 6 letadel, v každém odhadem 200 lidí, celkem tedy...

https://lubomirstejskal.blog.idnes.cz/

2 0
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,05
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik