Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Je sice pravdou, že se zřejmě v současné době do běžného pečiva semletý hmyz úmyslně nepřidává, ale že v blízké budoucnosti nemusí být ten dotaz tak úplně od věci svědčí slova mluvčí Potravinářské komory: „Hmyz představuje zajímavou alternativní potravinu i krmivo s velkým budoucím potenciálem,“ říká mluvčí Potravinářské komory ČR Helena Kavanová. Že se už nějakou dobu v EU debatuje o tom, že potraviny z hmyzu zanechávají menší uhlíkovou stopu než maso a jsou tudíž ekologičtější je fakt. To, že ukrajinská pšenice je kontaminovaná a zdraví škodlivá, je fakt. Na rozdíl od okolních států to naší vládě (a asi ani vám) nevadí. V rámci pomoci Ukrajině. Takže dotaz paní byl na místě a zesměšnějute se tady především vy.

7 5
možnosti
JZ

V takovém jihozápadním Mexiku prodávají na trzích hmyz k jídlu po pytlích, jsou to nějací mravenci, příjemně chrupaví, hodí se k pivu. Většina mezinárodních návštěvníků ČR by jistě soudila, že jejich zavedení by v porovnání s českou tradiční kuchyňskou svatou trojicí sádlo-mouka-brambory bylo pokrokem. Nicméně udělat z nich něco víc než kulinární zajímavost by bylo asi investičně náročné.

1 0
možnosti
MV

Měls jí říct, že je a měl bys o protivnou bábu míň. Zdravím

6 2
možnosti
MB

Děkuji za skvělý nápad. Jen co zase začne mít manžel pocit, že mám víc kabelek, než potřebuju, půjdeme na dlouhou procházku

1 0
možnosti
MS

"Vy jste pane moc důvěřivý prosťáček, vy jim sežerete všecko!"

Klasická psychologická projekce, aneb podle sebe soudím tebe.

2 0
možnosti
Foto

V listopadu 1986 jsem byl služebně týden v Kyjevě. Jediné prodejny slušně zásobené zbožím byly ty s pečivem. Když jsem si z bochníku ukrojil krajíc, přeříznul jsem docela vypaseného červa.

0 0
možnosti
MV

Do podobného chlebu, spíš pečiva s podobným obsahem jsem jednou zařízl ve Španělsku. Stane se.

3 0
možnosti
AT

Bylo by to směšné, kdyby to nebylo tak rozšířené mezi těmi, co nesežerou všechno

2 0
možnosti
VF

No, myslím, že ta paní je opravdu něčím (nebo někým) nakažená.

4 1
možnosti
  • Počet článků 653
  • Celková karma 39,13
  • Průměrná čtenost 4967x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik