Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bankéř banky "Tri-niti-v riti" spočítal, že Babišův experiment přijde stát na 21,4 mld. Kč - ovšem Babiš považuje bankéřovo tvrzení za pěknou ptákovinu. Kdo má pravdu?? ;-O

0 0
možnosti
Foto

Co se týká státních zaměstnanců, tak tam dva dny volna přinesou zisk, protože za ty dva dny nenapášou žádné škody.

Podle mého, kdyby se jistým zaměstnancům vyplácel průměrný plat s podmínkou, že zůstanou doma, znamenalo by to obrovský ekonomický vzestup.

R^

2 0
možnosti
Foto

V19í36t 69C68h65a90l26u97p10a

30. 7. 2021 11:34

Přežil! Protože mu to politicky myslelo!! ;-)

Jinak samozřejmě souhlas, že taková motivace k očkování je k ničemu. Spíše bych šel cestou té hrozby nejtěžšího průběhu covidu, proti které vakcína zcela jistě chrání...hrozba přeplněných JIP a kolabování zdravotníků - tohle neustále připomínat všem těm odmítačům, pro které je větší hrozba různé rady všech různých "bio" odborníků, co nám všechno za hrůzy vakcína způsobí. A v neposlední řadě i finanční spoluúčast na případné hospitalizaci pro tyto nepřemožené odmítače.....

1 0
možnosti

Odnepaměti platí, že tyran k posílení vlastní moci používá lákadla, aby zalepil ústa co největšímu počtu lidí, z nichž se pak mnozí z nich dokonce cítí být tyranem i milováni a opečováváni.

Jenže úplně zapomínají, že jsou podpláceni ze svých vlastních prostředků, o které je (nebo někoho jiného) předtím tyran okradl. A především zapomínají, že tyranovi nejde o nic jiného než o vytvoření slepé poslušnosti a rezignace plebsu, aby mohl snadněji neomezeně vládnout.

Tyran se odjakživa nejvíce bál těch, kteří na jeho falešnou hru nepřistoupili, a proto si vytvořil poslušné přisluhovače nejen přímo kolem sebe, ale v řadách plebsu, ochotného za dočasné drobné výhody také přisluhovat a "neposlušné" sledovat a šikanovat.

Lidé si po celé generace vůbec neuvědomují, že síla je především v nich samých a že žádný tyran by se na nic nezmohl, kdyby v nich neměl žádnou oporu. Sami se tak vzdávají svých práv a svobod, které ochotně předávají do rukou těch, kteří je tak jak tak ničí, protože i za sebemenší vychýlení následuje ze strany tyrana nebo jeho poskoků tvrdý postih - a to i těch nejvěrnějších.

Projdeme-li se celou historií, najdeme takových případů bezpočet.

2 1
možnosti

P31e20t11r 23Č98e91j48k98a

29. 7. 2021 17:24

1.) ta "odměna" vůbec není "odměna". Očkování má často vedlejší účinky, které způsobují to, že lidé po očkování čerpají dovolenou (která k tomu není určena) nebo benefit v podobě sickday. Tím, že toto čerpají, tak jsou v podstatě trestáni za to, že se chovají v očích státu zodpovědně a šli se naočkovat. Můžeme se bavit o tom, jakým způsobem má být ten den volna koncipován, jestli by neměl být hrazen třeba jako výhodnější nemocenská (třeba ať se to zkrátí někde na úroveň kolem 80 %), ale rozhodně by lidé neměli mít strach z očkování, protože třeba už nemají dovolenou (nebo si jí nechtějí brát) kdyby jim bylo špatně.... Takže odmítám prezentaci, že jde o úplatek, šlo by akorát o to, že by stát dal najevo, že si té odpovědnosti lidí váží a ty následky v podobě "dovolené" nebo "sickday" nějak vykompenzuje (navíc pro pani Jandovou podotýkám, že zpětně to má dokonce ještě větší smysl než dnes, protože zatímco dneska si den očkování můžete "vybrat" podle toho, kdy přijdete do centra bez registrace, tak dříve ta možnost nebyla a nikoho nezajímalo "nojo ale když mi bude blbě, vyplácám si dovolenou, protože mě očkujete ve všední den a ne třeba před víkendem"). Podle paní Jandové, pokud jste se nechali očkovat kvůli tomu, že chcete chránit svoje zdraví ale třeba i své blízké, kolegy apod., tak si to nezasloužíte, zatímco pro ty budoucí to smysl dává - aha.... její myšlení fakt nechápu.

2.) státní zaměstnanci pobírají plat - a u toho platu je jedním ze znaků, že je "stejný" ať má měsíc 28 dnů (třeba únor) nebo 31 dnů a podle toho i proměnlivý počet pracovních dnů. Bude to v podstatě obdoba toho, jako kdyby říjen a prosinec měli 30 místo 31 dnů.

0 0
možnosti

P84e78t12r 28Č15e23j43k91a

29. 7. 2021 17:48

3.) náklad na ty 2 dny volna pro očkované porovnávejte s náklady na léčbu neočkovaných......

4.) stát samozřejmě nemá způsoby, jak to zajistit u soukromých zaměstnavatelů - ale někteří očkovaným benefity poskytují.

5.) vím, že pro mnohé diskutující pod článkem to bude překvapující, ale.... státní zaměstnanci také platí pojištění a daně.... ;-)

0 0
možnosti
Foto

Tak zrovna v tomhle bych problém neviděl.

Část lidí možná vakcinaci odkládá právě kvůli tomu, že celkem běžně po vakcinaci mají lidé nějaké obtíže. Teploty, bolest v místě očkování...tedy u těch, kteří se viru nebojí ( mladí, už prodělali Covid a předpokládají, že proti těžkému průběhu jsou chráněni...) a chtějí se očkovat ve prospěch celku ( chránit svým očkováním ty co jim očkování nefunguje) může mít to, že dostanou 2 dny volno význam. Nepřijdou tak o peníze či dovolenou.

Ostatně mám dojem, že podobné věci jsou mnohde běžné

2 1
možnosti

Co je špatnýho na tom, že premiér ve starosti o veřejný zdraví hledá další motivační cesty. Že to neplatí z vlastní kapsy? No, znáte nějakýho politika který něco platil z vlastního? Ta výtka je prostě podpásovka, ale uznávám, líbí se.

3 6
možnosti

Pokud některý soukromník chce dát svým zaměstnancům dva dny volna navíc, ať si je dá. Ale nedělejme z toho povinnost!

1 0
možnosti

Babiš to ovšem slíbil jen s t á t n í m zaměstnancům, což (jak správně píše autor) zaplatí daňoví poplatníci.

6 0
možnosti

Já myslím že se nemusíme předčasně plašit, žádné dva dny volna nebudou. Opět (pokolikáté už?) byl pouze vypuštěn testovací balónek, občanstvo vyjádřilo nevoli, takže teď se popřemýšlí nad důvodem (Babiš si to spočítal a zjistil, že by to stálo moc peněz, nebo nějaká podobná výmluvička) a nejpozději zítra se to odvolá.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS