Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RC

A přitom řešení je tak jednoduché. Ovlivňovat lidi a věci kolem sebe, řídit se svědomím, ukazovat ostatním dobrý příklad a pokud v sobě najdete ten talent, vstát od klávesnice a jít do politiky. Změnit jde všechno.

1 0
možnosti
RE

R^Co k tomu dodat? Přesně tak jsem to euforicky tenkrát prožíval, zatímco se kolem "děly věci".

2 0
možnosti
ZZ

Vidím, že vám to chvilku trvalo, ale už jste na to přišel i vy - a úplně sám !!!!

R^R^R^

0 0
možnosti
Foto

Mně spíše trápí otázka, proč revoluce se odehrála tak nějak předčasně, nikoliv na jaře 1990, jak jsem tehdy předvídal. A s nedonošenými dětmi, s tím jsou vždy problémy.

1 3
možnosti
ZZ

Buďte v klidu - revoluci nikdo neukradl !!!

Ti méně informovaní se houfovali po náměstích a ti informovaní si potichu, či i s pompou, vesele přebírali od státu jeho majetek.

Prostě tak to bylo naplánováno a také se to tak povedlo.

Vše je tak, jak mělo být - jen vám to nikdo otevřeně neřekl !!!

;-D;-D;-D

8 2
možnosti

Nikoliv! Pokud jste poslouchal včera ČT24, pak jste jistě chytil, že změny v Československu připravovala KGB. Vybrán byl Adamec na převzetí moci, aby nastolil socialismus s lidskou tváří. Proto nakonec svolil k rozhovorům s Václavem Havlem. Jenže Adamec se znemožnil na Letné. A tak přebírali moc disidenti. Členové Štrougalova Prognostického ústavu pod gescí KGB se ujali politiky v Československu. Václav Klaus založil ODS jako konzervativně pravicovou stranu, kam si natahal schopné prominenty komunistického režimu, a tak skončil konzervativismus i pravicová aktivita založené strany. Pomocí Václava Klause se komunisti proměnili v postkomunisty a přetáhli tak všechny komunistické neřesti přes Listopad! Dnes je Václav Klaus poslušným destruktorem Evropské unie. A junior jde v jeho šlépějích pod jinou značkou! :-)

0 1
možnosti
MV

klid, Vlcaku, je to sice skoro vsechno k "podiveni". ale jako vecnej optimista vidim i svetly body a vim, ze tohle pimprlovy divadlo, kteremu - buh vi proc - nekteri rikaji "vlada", brzo skonci

fajnovy dny preju k vam domu

2 1
možnosti
VB

Naše země skutečně nevzkvétá: na úrovni státu, krajů a obcí stále nevidím dostatečné fungování kvalitních zákonů (vč. zákona proti lobbismu, proti střetu zájmů, naplnění zákona o státní službě); kyanidová havárie na Bečvě; někteří zemědělci nechávají úrodu hnít, jiní získali monopoly v regionech; politic. marketing se rozhojňuje namísto veřejné politiky ve prospěch společnosti (vyváženost vůči jejím skupinám). Průšvih ale přesahuje ČR, další postkomunističtí činitelé se brání "vládě práva" i na úrovni EU - neměli by být z tohoto společenství vyloučeni?

1 2
možnosti

Dokud občané nebudou ctít pravdu, úctu k druhému člověku, spravedlnost, demokratickou dělbu moci, a nebude jim vadit lež, pomluva a další neřesti, nic se změnit nemůže! :-)

0 0
možnosti
MB

Jsem rád, že se r. 1989 udál. O to více, že se toho dožili mí rodičové. Obrovská satisfakce jejich života. "Jsem rád, že 17.11. 2020 se mí rodičové nedožili" ! Zejména otec, opět by se nestačil divit a kladl dotazy podivné -

"Sebere prezident, nebo premiér ČR dnes odvahu? Aby předstoupil na veřejnost s věncem? Pronese projev, aby národ povzbudil ? Aby mu lidé uvěřili a sjednoceni jej následovali ? A kdo to má udělat" ... ?

Bývalý komunista Miloš, asi bude na zahraniční cestě směr Lány. Současný agent Stb pan Bureš, asi odsoudí zbylé agenty a členy KSČ ? Ten asi zase bude na břehu řeky Bečvy. Pozorovat motýle a krmit rybé ...

Můj rodič proslul svými bonmoty ="A proč,takové směšné pokleslíky vlastně volíte? Co tam pořád pohledávají ? A oni tam ještě sedí" ? Jo, jo, otče, ještě tam sedí ! A jak to tak vypadá, ještě dlouho posedí. Pravda ovšem je, že na Slovensku už jich řada sedí - úplně někde jinde ! Mé osobě revoluce ukradena nebyla - Právě tito lidé jsou mi ukradeni. Pevně věřím, že si opravdu, taky posedí ... :-)

8 0
možnosti
PB

P40e14t66r 30B26u22r19i76a69n

17. 11. 2020 7:07

Nikdo nám nic neukradl a s životem za komunistů se to nedá srovnat ani smykem. Kde by před Sametem kdo odsoudil prezidenta k omluvě za to, že říká nepravdu? Kdy mohl být u nás premiér trestně stíhaný za rozkrádačku? Kdy se mohlo veřejně s opovržením zesměšňovat komunistickou stranu a srovnávat ji s nacisty?

Ale chápu, že plivat po plyšáku je dnes IN. Je to taková laciná póza jak všem ukázat, že je někdo s odstupem nad věcí, přitom politice rozumí a nenechá se utáhnout na vařený nudli. A jiní lajkoví bojovníci pak k tomu zvednou palečky, jako že oni taky tak.

6 2
možnosti
DV

D87a35v78i84d 84V90l25k

17. 11. 2020 7:48

Jenomže já v tom blougu neplivu na Sametovku;-)

5 0
možnosti

R^

Před Listopadem to vedli komunističtí papalášové. Po Listopadu to vedou postkomunističtí papalášové. Jen si převlékli kabáty! A ta předlistopadová protekce a korupce dnes vrcholí!

Ale to jsme si my sami takto svoji zem zaprodali pod vedení bývalých komunistů a estébáků!

!!

7 0
možnosti
MB

Je to naivně - nekonečně dokola. Nadšení a poctiví lidé se poradovali, že komunisté ztratili svou politickou moc. Ti si tedy vzali tu ekonomickou. Ta jim dává možnost, aby si opět převzali zpět tu politickou. Přeskákejme z nemožných vozidel Volh - do BMW a Audi ! Čest práci je nahrazeno - Čau lidi. Nezkvétající ČR = Bude líp ! I nová pokroková hesla - Kdo není dotován - Okrádá vlastní rodinu ! OSVČ ? Vyplň další papír nesmyslů - Nevíš dne, ani hodinu ... :-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,72
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik