Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L49e96o56n 26T80o83m68e78v

12. 10. 2019 18:34

Přibrzděte.... a pusťte si její nesmysly když neměla nic připraveného na papíře a byla bez nápovědy

0 0
možnosti

F98i87l85i58p 88T68y35k44a22l

6. 10. 2019 22:58

Pane Vlk, napsal jste skvělý a výstižný fejeton. Chapeau! Bohužel jsou následující komentáře k vašem článku obrazem ubohosti a ignorance pistelů. Doufám jen, že ne všichni Češi maji vrabčí mozky jako převážná většina autorů těchto komentářů. Quo vadis český národe?

1 0
možnosti

Super, pane Vlku, gratuluji, Vy nezklamete. Ať se topoří vše, k čemuž to je!

0 0
možnosti

Proti Grétě se ozve jen ten, kdo k tomu najde odvahu.

A že je jí třeba pořádná porce dokazuje třeba osud - dnes již bývalého - šéfa českých dětských psychiatrů Jaroslava Matýse, který byl na popud ministra zdravotnictví odvolán z funkce šéfa té odborné společnosti týden po tom, co poskytl novinám vysvětlení zdravotního stavu a charakterizoval psychiku Gréty.

Totéž udělal australský psycholog Michael Carr-Gregg a nic se mu nestalo.

Zatím.

Uvidíme jestli jen my lezeme někam všem módním vlnám, nebo jestli nás Australani ještě doženou.

Když někdo křičí na půdě OSN na prezidenty a premiéry mnoha zemí a nadává jim, mám za to - ve shodě s uvedeným psychiatrem a psychologem - že za to nemůže a že by bylo dobré ho léčit a ne ho brát vážně.

Aby mi bylo dobře rozuměno - nemyslím si že by Gréta byla úplný blázen.

Ale za blázny považuji ty, kteří ji berou vážně.

3 1
možnosti

Kdo najde odvahu ztopořit se proti Grétě? Kdo najde odvahu se ještě někdy proti čemukoliv ztopořit s vědomím, že bude smeten, rozdrcen a zadupán ...

Jak potrestat zneužití vlastního dítěte píár rodičem? Kdo by si troufl!

1 0
možnosti

Dobře, zastáváte se hlučné ekologické aktivistky. V pořádku. Můžete mi zde odpovědět jak se o ekologické chování zasluhujete vy?

Kolik máte mobilů a jaké, kolik jiné elektroniky a vůbec techniky, jaký máte nábytek a ostatní vybavení bytu, jak třídíte odpad, čím jezdíte a pod.?

0 0
možnosti

J70i19ř16í 93M62í41k26a

3. 10. 2019 12:36

Btw slyšeli jste o anti-Grétě? Je to také 16 letá švédská aktivistka s identickým zápalem, ale média o ni málokdy zavadí, protože její názory jsou špatné. Izabela, dítě tuším iránských imigantů, protestuje proti neřízené migraci, a četným znásilněním z řad novodobých imigrantů.

Když je sama z rodiny imigrantů, mohlo by to být pro média zajímavé, protože je zástupcem minority, a to mají média ráda, ale asi jí chybí ty psychické poruchy, aby měla dostatek tzv. oppression points, ale zjevně je to spíš tím, že je proti uprchlíkům, a masmédia ač se tváří nezaujatě, své názory mají, a vybírají si tedy o čem informovat.

Gréta je podávána jako rebel, ale je miláček establishmentu, takže to není klasické rebelování, kdy vás zvou ke králi a dělají vám tam hostiny. Spíš jako rebel liberální demokracie, která by už delší dobu ráda provedla revoluci - společenský převrat, kterému brání stále řada konzervativních politiků i názorů ve společnosti.

V knize, kterou překládal Jiří Drahoš, se i doslova píše, že globální oteplování, hladomor apod. použijeme k prosazení našich cílů. S dovětkem, že "Nepřítelem je tedy lidstvo jako takové.".

Jinak Thunbergová je z rodiny herců, takže možná jí ani příliš nevadí být takhle v popředí. Podobně u dětských superstar jsou lidé, kteří naopak baví být středem pozornosti. A je mraky lidí, co by milé rádo byli zváni do OSN a jinam jim vykládat své názory.

Ale musím jí nechat, že má opravdu kvalitní přednes a výbornou angličtinu. To jo, ale to samo o sobě není argument. Nakonec je jí už 16 let. To je skoro dospělá žena. Já jsem sám introvert, tak mi to přijde sice odvážné, ale popravdě nenuťte mě, aby mě extrovertnost lidí musela rozplakat obdivem! :DDD

1 1
možnosti

J36i16ř44í 60M46í88k89a

3. 10. 2019 12:11

Kde se bere ta neustálá inkviziční rétorika o "naštvaných bílých mužích" apod.? Jeví se to sexistické. Projekt Gréta kritizuje i řada žen. To přece není o tom, že je někdo muž.

Jinak já osobně v jejím věku či nevím jak dnes jakou bych měl odvahu mluvit před tisícovkami lidí resp. zprostředkovaně miliony krz média. Sic mám jednu zkušenost jako host v rádiu - kde jsem shodou okolností mluvil o tom samém tématu akorát vzhůru nohama, že je tu skupina lidí usilující o vyhlazení 90% populace Země krz záminku ekologie.

Ale asi mi chyběly copánky a 16 let, aby se svět zbláznil, že mě trápilo přesvědčení plánované genocidy. Nějací lidé si prý do toho rádia i stěžovali, co si tam pozvali za člověka.

Holt jsem neměl populární pohled na globální oteplování a nemám ani teď.Proto ani nemusím moc přemýšlet nad tím, jestli bych měl odvahu veřejně mluvit před takovými davy, protože jisté je, že establishment Grétě přeje. Ona je miláček establishmentu a možná je spíš kruté vůči ní ji používat jako PR Alzáka oteplování. Až zestárne, asi zjistí, že se o dětství nechala okrást ne klimatem, ale lidmi okolo, když místo randění s vrstveníky si podávala ruku s papežem. Ale nejde říct ani toto.. hned je i to vnímáno jako útok na malou holku.

1 1
možnosti

kašlu na to,co má za syndrom, prostě j eto puberťačka,co se vyjadřuje k něčemu,o čem nemá v důsledku ani ponětí...obviňuje všechny okolo sebe, ale to puberťáci dělají..ale nechodí to vykládat do Kongresu...místo aby jí rodiče usměrnili,ještě jí v té pubertě a postojích podporují.... Gretu omluví ta puberta, je neomluví nic!

8 1
možnosti

Ivan Holoubek, profesor chemie a technologie ochrany životního prostředí na facebooku mj. napsal: "Zabráníme globálnímu oteplování" je nejblbější věta, se kterou jsem se za celý svůj dlouhý život setkal a nejsem sám. Svědčí o naprosté neznalosti přírodních zákonů a totálním nedostatku pokory."

Ovšem on je jen připitomělým odborníkem, problematikou se zabývá teprve čtyřicet let, je vzdělaný a ke všemu duševně zdravý.

A právě pro tyto vlastnosti jej nikdy nebude poslouchat tolik lidí jako šestnáctiletou autistku se základním vzděláním.

10 1
možnosti

Touché. A přitom Gréta neříká nic jiného, než že máme naslouchat Ivanu Holoubkovi. Za co že se jí vlastně vysmíváme?:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,74
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik