Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VO

Také jsem si se sháněním solidního kola užil své. Musel jsem na to jít poctivě, tak jsem každé ráno o prázdninách dojížděl vlakem do Brna, kde jsem se vždy zařadil do fronty před prodejnou na ulici Orlí (která vždy mívala délku kolem 10 metrů a obsahovala zhruba tytéž jedince) s nadějí, že prodejna právě v tento den obdrží kýžené zboží. A skutečně, v poslední den prázdnin, dne 31.08.1989 se skutečně zadařilo! :-) No, bylo by bývalo bylo jednodušší si pár měsíců počkat, ale kdo to mohl tehdy tušit! :-) Modrý Premiér, modifikovaná verze favorita, mi slouží dodnes! :-)

1 0
možnosti
Foto

Davide poděkování a karmaR^:-)!!

0 0
možnosti
DV

D54a27v97i88d 80V20l96k

16. 11. 2018 13:43

Moc děkuji:-)

0 0
možnosti
Foto

:-);-D:-) Jo, jo, taky jsem měl s kolem Ukrajina kdysi tu čest. Staré prvorepublikové kolo, na němž jezdil dědeček mojí paní, je proti tomu luxusní kočár. Je dodnes funkční, a ještě v osmdesátých letech jsem na něm jezdívali pravidelně.

2 0
možnosti
Foto

"jsme jezdívali" (omluva za překlep)

0 0
možnosti
Foto

Byl jsem absolutní mimoň, důchodce, pako a zloděj, neboť o prázdninách před první třidou jsem obdržel právě oranžový bicykl z CCCP, kterému se důvěrně říkalo Ukrajina. Faktem je, že sílu v nohou mám dodnes ukrutnou (což oceňuje i tajemná blondýna), protože na Ukrajině bylo nutné šlapat i z kopce. O tom až někdy jindy (což je douška pro Majku Šípkovou).

1 1
možnosti
JS

Vzhledem k vyváženosti by bylo vhodné napsat na kolo Ukrajina něco positivního. Zdůrazňuji, že já osobně nemám s tímto kolem žádnou negativní zkušenost. Nikdy jsem toto kolo nevlastnil a nikdy jsem na něm nejel. Koupil jsem je své manželce. Ta když si na ně, vzpomene, tak i dnes ji začnou chytat křeče do noh. Onehdy jsem usoudil, že ten výrobek dám hasičům do sběru starého železa. Tak jsem Ukrajinu vytáhl, napumpoval zteřelé pneumatiky, nasedl a jel. Šlo to setsakra těžko, ale jelo to. Zkuste něco podobného s Favoritem.

2 0
možnosti
PK

P47a84v91e83l 36K19h70a41i20l

15. 11. 2018 18:28

Favorita občas vidím, Ukrajinu jsem neviděl alespoň 30 let (v provozu). Myslím, že už se to nezlepší :-)

2 0
možnosti
RK

Nevím, jestli to už někdo v diskusi nevzpomínal, ale ta socialistická poezie zněla takto:" Chceš-li poznat co je dřina, kup si kolo Ukrajina. Chceš-li poznat makačku, kup si kolo skládačku. Chceš-li poznat blahobyt, kup si kolo Favorit.

3 0
možnosti
Foto

Měla jsem pořád kola po "velkých" bratrancích. Z to nejmenšího jsem si vymohla sundání malých koleček, aby se mi nesmála holčička od sousedů. První nové kolo jsem dostala někdy v pubertě. Měla jsem si ho střídat se ségrou, takže ho měla skoro pořád ona.;-( A Ukrajinu měl děda. Stála v "místnosti na starý krámy", za mého života už na ní nejezdil a táta ani strejda ji nechtěli.:-)

1 0
možnosti
VPS

Tak nevím...

V roce 1962, o prázdninách po osmém ročníku jsem i s kamarádem měsíc brigádoval na státním statku jako pomocník na slámovem přívěsu kombajnu ŽM. Dostal jsem cca 800 Kčs na ruku, maminka "dodala něco pře 300 a koupili jsme Favorita Turistu. Vzadu byl nosič a na něm s každé strany jedna červená plastová brašna. Měl sice normálná řidítka - ne berana, ale byly na něm dvě nebo tři ozubená kola i na pedálové osi, krom pětikolečka vzadu!

No a byl jsem "králem" naší party.

0 0
možnosti
Foto

Podobně, ale o 10 let později. Ale i ten méně žádaný Turista vyžadoval dobré načasování nebo kus štěstí, když už ne přímo známosti.

0 0
možnosti
Foto

J90a11n 92P70r94a51ž34á90k

15. 11. 2018 14:03

R^Jo, Vlčáku, přesně tak to tenkrát chodilo:-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,72
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik