Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zkuste abstrahovat od několika věcí. Jak byste psal o svém hrdinovi, kdyby mu bylo čtyřicet a byl zdráv jako řípa a neměl kolem sebe nějaké ty své podržtašky.

0 0
možnosti
Foto

Tenhle člověk je mi ukradenej. Nevolila jsem ho. Mám pocit, že všechno dělá a říká, jen aby se lidi vztekali a on se náramně baví, co si může dovolit. Davide nedělej si starosti s takovým prezidentem? Ty jo, vážně je tohle náš prezident? Ble! :(

3 0
možnosti
MH

já si myslím,že už ani neví co říká;-D

2 0
možnosti
Foto

Dle meho nazoru soucasni poliikove radi ceri emoce, aby se nemluvilo o dulezitejsich vecech. Proto je nejlepsi kazde skandalni chovani prejit mlcenim.

Zemanovo chovani povazuju za promyslene.

7 0
možnosti
DV
Foto

Davide, samozřejmě, že nemá cenu se nad ním rozčilovat. Je to ubohý, zlý, mstivý, zoufalý člověk, který ví, že má moc času nezbývá a snaží se mstít a rozeštvávat do poslední chvíle. Proč? Protože má hnusnou duši, rozpad osobnosti a myšlení zdevastovaného těžkého alkoholika. Kolem sebe má partu divných lidí, kteří mu pochlebují a posouvají ho každým dnem, protože každý den, o nějž jim vydrží déle, znamená pro ně další zpeněžení. A on si bláhově myslí, že ho mají rádi. Chtěl by, abychom ho měli rádi i my, ale tam ví, že se nedočká. Chtěl by kamarádit s pražskými intelektuály, ale když to nejde, nazývá je posměšně pražskou kavárnou a získává tím obdiv lidí, o které nestojí - ale co se dá dělat, když ti, o které stojí, jím pohrdají... Je to člověk na dně, z něhož nemá sílu se dostat. Nejprve nás tedy chtěl stáhnout k sobě a když to nejde, tak jen sedí v tom blátě a plive své jedovaté věty. A teď už i sprosté, víc a víc. Přidává na kalibru, ale střílí do prázdna. Tak přidává na kalibru a doufá, že není pravda to, čeho se bojí. Že život je jinde a on je v tom svém blátě sám...

7 3
možnosti
DV

D22a55v62i78d 73V20l14k

18. 10. 2018 13:35

Podepisuji JaniR^

0 1
možnosti
JK

J81a13n 61K33o84z21l91e32r

18. 10. 2018 8:38

MZ použil slovo ekonomický z...d a já s ním souhlasím protože to co předvádějí naši vedoucí hospodáři se ani jinak nazvat nedá ale pravda bude asi ve Vaší nenávisti k tomu že byl podruhé vůli většiny demokraticky zvolen a klidně můžete namítat že to byla náhoda a největší radost mám z toho že čím více ho všichni co na něm hledají chlup budou pomlouvat tím bude ve větší oblibě

4 0
možnosti
DV

D19a40v56i88d 85V35l39k

18. 10. 2018 13:36

Nenávist nemám v repertoáru. Tento cit jsem zatím k nikomu necítil a už vůbec ne k Zemanovi.

1 0
možnosti
DV

D57a43v22i90d 46V83l20k

18. 10. 2018 7:49

Děkuji všem za slušnou diskusi. Zeman je znamením dnešní doby. Jako národ celek si ho zasloužíme. Zvolili jsme si ho. Je to důsledek deziluzí a frustrací velké části naší společnosti.Faktem je že v dnešní době prostě část společnosti nejede na vítězné vlně a tak ho zvolila mluvčím svých frustrací. Tenhle šikovný manipulátor jen využívá toho nejtemnějšího v nás, aby se udržel v maximálně komfortní pozici spolu se svou partou nohsledů, přicmrndávačů a pijavic. Dnes už je více než jasné ,že vzhledem k jeho chatrnému fyzickému stavu nad ním mají pijavice navrh. Pomalu se tak geniální šíbr a manipulátor stává maňáskem v jejich poslední hře. A jinak osobně si myslím , že prezident by neměl sídlit na Pražském Hradě. Každej tam zblbne a odtrhne se od reality. Chtělo by to ten úřad zásadně zcivilnit.

2 2
možnosti
MK

Vy že nemáte nenávist v repertoáru??? Já bych přidal ještě notnou dávku závisti; viz.: " ...partou nohsledů, přicmrndávačů a pijavic."

Mít problém s pohybem, byť je to nejvíce na očích takových povrchních hodnotitelů jako jste Vy, pane Vlku, neznamená, že je zasažena stejným způsobem i hlava. Zemanovy bystré reakce např. v hovorech na TV Barandov vás usvědčují z omylu a živě si umím představit, jak by z Vás udělal v rétorickém duelu právě Vámi zmiňovaného maňáska!

0 0
možnosti
PK

Úspěšný politik (úspěch nyní neměřím tím, co udělal dobrého pro lidi) dokáže dobře pracovat s jazykem. Nejde ani tak o gramatiku, jako o schopnost vyžívat jazyk, vyprávění a významy ve svůj prospěch. Zeman to umí velmi dobře a také má dobře přečtené svoje odpůrce, což mu umožňuje v podstatě neustále vést kampaň, která ho udržuje ve hře. Někdy jedná impulzivně, v jiných případech, jako zde či v případě rudých trenýrek, se jedná o promyšlené tahy.

O promyšlený tah šlo v tomto posledním případě v rozhovoru pro rádio, vzhledem k tomu, k čemu se vulgarismus vztahoval – především hned několika případům transformačního bohatnutí (nejen) z 90. let. Zeman ví, že to jsou nezahojené rány. Jistě, lze tvrdit, že i Zeman jako premiér měl svůj díl odpovědnosti, ovšem o to tady nejde. Užití vulgarismu cílí na emoce (sprostá slova jsou z definice vyjádřením emocí!), které jsou v politice stále velmi důležitým faktorem. Diskuze, kterou Zeman začal, se nicméně nemá týkat transformace jako výhry „ekonomických zm*dů“ obecně. A už vůbec nemíří třeba na některé dnešní osazenstvo hradních kanceláří. Cílí jasně na velmi konkrétní téma ve spojení s vyznamenáními. Je to provokace stojící na provokaci.;-D

2 0
možnosti
DV

D59a86v25i15d 45V61l28k

18. 10. 2018 7:40

Je to zřejmě provakace mající za cíl strhnout pozornost tam kam provokatr chce a odvrátit pozornost od témat ,které nechce aby byli viditelné. Je spousta věcí ,které prezidentovi procházejí a projít by neměly(Začněme třeba kancléřem bez prověrky, lhaním a můžeme pokračovat několi stránek) jen díky tomu ,že pustí nějakou tu K..du do etéru. Problém je v tom, kam politický standard posunul a v čím vlastně zájmu. Faktem je ,že Zeman na Hradě je to nejhorší co eskou politiku mohlo za poslední dekádu potkat. Je to noční můra.

2 1
možnosti
Foto

Pravdivé slovíčko? To fakt myslíte vážně? Je to taková mantra obdivovatelů našeho milého p.prezidenta, že nazývá věci pravým jménem a že se tak chová pravý muž. Já osobně se za takové chování stydím. Velmi silně.

3 2
možnosti
MK

;-D;-D;-D;-D Jen si projděte tvorbu za poslední dny; kolik se vás vyrojilo na jedno pravdivé slovíčko a mnozí tam mají i budoucí ignoranci; tak proč s tím, stejně jako autor, nezačali hned?8-o:-P;-D

2 2
možnosti
JN

Vy máte tedy pocit, že prezident jedná, mluví a reprezentuje v souladu se zájmy republiky? Zaslepenost tedy velká, pravda....:-/

5 3
možnosti
DH

D63a88v23i81d 63H78o37r10á88k

17. 10. 2018 20:57

Pane Vlku, možná s tím slovíčkařením jste tak trochu mimo mísu.

A abyste se svým unáhleným a nepřesným posuzováním slovního významu nějak neztrapňoval, tak bych Vám doporučil prostudovat si článek který k tomuto tématu byl dnes zveřejněn v tisku.

Adresu na tento článek Vám zde poskytuji :

https://www.lidovky.cz/domov/zemanuv-z-d-nejhorsi-nadavka-pritom-pochazi-z-nevinneho-vrteni-ocasu-rika-jazykovedec.A181017_105722_ln_domov_rsa

A protože vzhledem k oboru jímž se živíte a v němž se profesně pohybujete patrně nejste bůhví jaký jazykovědec, a rovněž nevím jak daleko jste to v oboru českého jazyka dotáhl a jaké byly vaše známky z naší mateřštiny, tak bych doporučil se nad výkladem slovního významu bude-li to možné se skutečně zamyslet.

6 10
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,62
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik