Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Intelektuálové na západě volí levici....stačí se podívat na kampaň proti Trumpovi, považují ho za duševně memocného, za burana, primitiva, atd...prakticky veškerá elita v USA...to je všude na západě...snad jen v česku se má za to, že intelektuálové volí pravici....prý levici především volí jen starší a méně vzdělaní

0 0
možnosti
DV

D15a52v35i17d 19V13l82k

27. 6. 2017 12:09

No americká levice, by asi u nás nebyla úplně nalevo;-D

0 1
možnosti
EB

hádat se o ožralým, to je předem ztracený boj. :-P na druhou stranu, pokud toto představuje typický vzorek Andrejových voličů, tak potom Pán Bůh s námi a zlé pryč ;-( my tedy Pana Dokonalého volit nebudeme, sorry jako. to by mě dědeček přeslicový ( hostinský a zemědělec, starosta obce, posléze kulak a nepřítel lidu), chodil strašit. Vlku, dnes úderné a vtipně podané R^

5 0
možnosti
DV

D86a77v20i72d 78V15l46k

27. 6. 2017 12:00

Děkuji Evo.

0 0
možnosti
Foto

Typický volič té či oné strany se těžko definuje a také stranické příslušnost nemusí být odrazem intelektu ani lidské slušnosti. Znám komunisty, kteří se chovají celý život jako slušní lidé a naopak se mnou ideově spřízněné hajzly.

Podstatou je asi to, že tomu nerozumíme. Nedokážu si představit chytrého a slušného člověka, který volí komunisty a nedokážu si dnes ani představit takového člověka jak volí ANO. Nechápu to, ale on zcela jistě nechápe mě, že budu volit pravicovou stranu.

Jinak, Davide, za článekR^

14 0
možnosti
DV

D22a30v42i39d 62V74l49k

27. 6. 2017 11:06

souhlasím já ani nechtěl úplně definovat typického voliče ANO.Ono stejně nehorší je když zblbnou vysokoškolsky vzdělaní lidé.

3 0
možnosti
VK

Karma.R^ Dle mých postřehů tady s diskuse, se z devadesáti procent Babišův volební elektorát kryje s tím Zemanovým. Žádní hloubaví jedinci, jen povrchní myšlení, důraz na emoce, jednoduché vzorce řešení a uvažování, myšlenkové zkratky.... V reálném životě nikoho takového v okolí nemám. A jsem za to rád.

15 0
možnosti
ZH

R^

Taky se bojim, co se bude bude dít, až se stane předsedou vlády. Je pro mě pořád neprůhlednej, co se týká zahraniční politiky, která je pro pidistát žijící z exportu klíčová. Co se týká jeho voličů, tak ty mu zajistila ODS, TOPka a ČSSD. Já jsem se například ptal všech svých známích, které "postihla" EET jestli s tím mají problém. Nemají, jeden dokonce tvrdí, že to mělo být zavedeno před 20 lety, a to je prosím trafikant a drogista, věčný optimista a volič ODS. Já si ani nemyslim, že je to s tou chciplou sousedovou kozou u nás tak zlé. To jak se všichni spojili proti Babišovi s tím nic neřešícím zákonem Lex Babiš, určitě přihrálo ANO mnoho hlasů. Lidé totiž vidí, že neschopní politici se spojí i s ďablem, když je ohrožuje někno schopnější. Kalouskovi výblitky dělají z lidí pitomce, protože i moje vnučka ve druhé třidě chápe, že kdo má největší sad, prodá nejvic jablek/dostane nejvíc dotací. Nemyslím si, že je Babiš tak dobrej, myslím si, že ostatní jsou prostě hloupí a myslí jen na svoje koryta. Čest vyjímkám.

4 6
možnosti
Foto

Úspěch ANO je jako závod, kde se všichni, místo toho aby přidali, snaží tomu na prvním místě podrazit nohu. Vyhrát takhle jde, ale diváci to neodmění potleskem. Poctivá strana má šanci, ale kde ji vzít? Nechcete snad někdo zkusit nové miliardářské projekty jako Realisté a ODA.

1 2
možnosti
Foto

R^ Ale my se nedáme. :-) I tady v jámě lvové, což je docela i vzrůšo. :-) Chystám se psát o pirátech, pro ty línější. A zároveň pro sebe, protože mi to dává naději.

0 0
možnosti
DV

D90a94v94i49d 35V25l61k

27. 6. 2017 11:04

A myslí to Piráti vážně?

0 0
možnosti
Foto

Nepsal ́s jste tůdle Davide , že už o politice nikdy více ?!! Jsem rád , že Vám to nakonec nedalo - tím spíše , že s Vámi v podstatě ve všem souhlasím.

Před pár lety jsme se divili , jak malý tlustý plešatý Berlusconi , směšný svými mladistvými milenkami , ovládá celou Itálii. My máme v kontrapunktu k tomuto štíhlého neplešatého taky miliardáře , který však podobně vládne v Česku.

Voliči jsou všude stejní , ten základ elektorátu jste hezky popsal na oněch hostech zahradní restaurace.

Co se s tím dá dělat ? Jak správně říká Cimrman (volně) - můžeme prskat , protestovat , nesouhlasit..... ale to je tak včecko , co s tím můžeme dělat.

Navíc se můžeme utěšovat : přece jen jsou horší "náčelníci" - Putin , Castro , Chavez ( jmenuji i bývalé):-P

1 0
možnosti
DV

D59a49v20i42d 77V84l30k

27. 6. 2017 6:53

Otázka je co z Andreje bude až vyhraje volby?Zlepšení neočekávám.

1 0
možnosti
Foto

Raději pište o prdících botách.

To Vám jde lépe než články o politice.

1 23
možnosti
DV

D37a72v67i94d 75V32l29k

27. 6. 2017 6:57

Je to možné, ale o čem byste dokázal napsat dobrý blog Vy????

5 0
možnosti
Foto

Dnes Babiš řekl, že komunisti a kalouskovci určitě ne, takže vylučovací metodou zbývají ODS, Lidovci a ČSSD. ODS zase nechce s Babišem, i když záleží na tom jak už je vyhládlá, Lidovci se Starosty asi nedosáhnou těch 10%, takže zbývá koalice s ČSSD. Dle posledních kroků už ČSSD zahájila proces sbližování - Sobotka na postupném potupném odchodu, Zaorálek si našel jiného "oblíbeného" milijardu a Chovanec se bude starat o neutrální uprchlíky a zákaz EU obouručných mečů nebo čeho vlastně. Vždyť ta vláda nebyla tak špatná, co jsme si to jsme si, terazky budu premierom ja.

0 2
možnosti
DV

D23a72v54i14d 58V91l49k

27. 6. 2017 6:55

I to je možné.On prostě bude předsedou vlády bohužel.

1 0
možnosti
JN

Davide či pane Vlku, dovolím si připojit svůj skromný názor.

Babiše rozhodně volit nebudu, důvodů mám k tomu hodně, některé jste v blogu uvedl i Vy. Ale přece jen mi to přijde od vás napsané trochu moc populisticky (byť věřím tomu, že ta popsaná historka je pravdivá). Já si totiž nemyslím, že ožralové, sedící každý den v hospodě a často pijící na sekyru, jsou typičtí Babišovi voliči - takoví lidé dle mých zkušeností většinou k volbám nechodí vůbec.

Naopak znám dost lidí, kteří jsou např. vysokoškolsky vzdělaní, nejsou rozhodně neúspěšní ani závistiví, a přesto Babiše volit budou. A jejich argument obvykle je: ten Babiš je i přes všechny své mouchy pořád lepší než Kalousek, ODS nebo ČSSD. Pro mě je tedy Babiš pro svůj absolutistický styl politiky či zneužívání médií nepřijatelný, ovšem pokud bych se měl např. rozhodovat mezi ANO a TOP 09...

Jinak si nemyslím, že Babiš bude muset jít do vlády s komunisty, pravděpodobně si vystačí s lidovci + STAN - o lidovcích je známé, že přes svou předvolební rétoriku jdou nakonec do každé vlády, je-li jim to nabídnuto.

3 2
možnosti
DV

D54a65v29i91d 82V45l21k

26. 6. 2017 21:21

Populisticky? Proč?? Jen píšu co jsme v hospodě potkal. A Josefe to, že má někdo vysokou školu, nebo má peníze, neznamená , že nemůže být hloupý, nebo se jen prostě mýlit.

7 0
možnosti
  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,62
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik