Andrej Babiš superstár. Kdo ho vlastně volí?

7. 06. 2019 15:15:20
Ano i kdyby Andrej uškrtil Moniku v přímém přenosu na TV Nova, stejně minimálně deset kolegů blogerů napíše blog , že to byla kampaň a jak stojí neochvějně za šéfem.

Vždycky když se sejdeme v naší sociální bublině( pracující inteligence, živnostníci a malí podnikatelé) řešíme, kdo vlastně toho Babiše volí? On ho totiž někdo volit musí, když pořád vyhrává ty volby. Všímáte si ale, jak se lidi tak nějak stydí za to říct:

"Volil jsem ANO!"

Jakoby si tak trochu uvědomovali, že to uhranutí marketingem superstar naší mediální scény Andrejem Babišem je trochu trapné. Nedělám si iluze, že tihle lidé nečetli žádný článek o tom, jak Andrej Babiš zneužívá svou moc. A taky si nedělám iluze o tom, že se dokáží sociálně identifikovat s predátorským miliardářem.

Proč ho tedy volí??

Já blázen jsem si naivně myslel, že zejména starší lidé ho volí jen kvůli tomu, že mu prostě naletěli, že jim na nich záleží. Dokonce jsem o tom chtěl napsat blog, jak jsou tihle lidé vlastně ošizeni a trpí nějakým druhem Stockholmského syndromu, ale po přečtení různých reakcí pod různými blogy jsem spíše pochopil, že Babiše volí hlavně takoví ti bezskrupulózní pragmatici.

Někteří si prostě spočítali, že ať si pan Babiš čerpá jak chce, reálně jim zvýšil nejvíc důchody právě on. Tyhle lidi vůbec nezajímá, že přijde doba, kdy tyhle peníze budou chybět v kase a budou si je muset daňoví poplatníci odtrhnout od huby šetřením a škrcením výdajů státního rozpočtu. Tihle pragmatičtí voliči strany ANO jsou totiž sobci a je jim absolutně ukradené , že jejich potomci budou muset jejich zvýšené důchody a ostatní prebendy jednou zaplatit.

Takže Babiše prostě volí sobci, jejichž zájmy, jako úplateček za jejich podporu, pan premiér sanuje.

Taky si samozřejmě kupuje jejich slepotu a hluchotu, protože voliči Andreje Babiše jsou vůči podloženým obviněním svého guru naprosto imunní. Ano i kdyby Andrej uškrtil Moniku v přímém přenosu na TV Nova, stejně minimálně deset kolegů blogerů napíše blog, že to byla kampaň a jak stojí neochvějně za šéfem.

Druhou skupinou Andrejových voličů pak tvoří ti, kteří chtějí mít klid za každou cenu. Otravují je všichni ti vzdělanější, úspěšnější, hlučnější, barevnější, dynamičtější, nebo nějak jinačejší.

Proboha začíná léto, pohodička a ti mladí smradi pořádají v Praze nějaké demonstrační orgie! Diskotéku ve vedlejší ulici už jsem jim neustálým udáváním na úřady zlikvidovali a teď budou otravovat s tímhle. Volíme toho, kdo tady bude udržovat "ORDUNG" a klid. A to za každou cenu!

A udržovat Ordung a zavírat lidem huby, to pan premiér umí, v tom je fakt dobrej. Ať žije vláda pevné ruky.

No a třetí skupinou jsou ti, kteří jsou s podnikatelskou a politickou činností Andreje Babiše ekonomicky provázáni. Je to část podnikatelů, kteří pochopili, že žralokovi neodolají a tak mu raději lezou do zadnice a překousnou cokoliv a pak taky samozřejmě takoví ti politici třetí kategorie, na které prostě už v ODS nezbyl pořádný flek, tak se rychle přidali k vycházející superstar.

Průšvih je, že tyhle lidi o nevhodnosti účasti arogantního a bezskrupulózního miliardáře na vládě v naší zemi, ani jakékoliv evidentní střety zájmů a podvádění a zneužívání moci ve svůj prospěch prostě nepřesvědčí. Nepřesvědčí je nic! Ani demonstrace, ani důkazy, ani zprávy auditorů.

Pokud teda náhodou policie neprojeví odvahu a neshromáždí dostatek opravdových důkazů, aby žraloka zatkla, tak je stejně nakonec prostě budeme muset obyčejně postaru přehlasovat ve volbách. Máme na to, je jich mezi populací s voličským hlasem jen něco mezi 15 až 20% Museli bychom, ale opravdu chodit k volbám.

Protože voliči Babiše ho přestanou volit jedině až tehdy, až jim nedokáže zajistit žádnou prebendu, korýtko, výhodu, nejsou svázání žádnou ideologií. Jsou pragmatičtí, pak si najdou zase někoho jiného, třeba mladého pana Klause.

Uvědomme si my ostatní, že žádné prozření, nebo sebereflexi od nich nemůžeme čekat. O ničem je prostě nepřesvědčíme. Přesvědčte sobce, o tom, že se to všechno netočí jen kolem jeho potřeb?? To nejde!!!

Tak se přátelé držme a držme spolu a nenechejme si namluvit, že je ostuda být tím, kdo má nějaké ideály a charakter!!

Autor: David Vlk | pátek 7.6.2019 15:15 | karma článku: 45.65 | přečteno: 13321x

Další články blogera

David Vlk

Slováci si už zase vybrali špatnou stranu.

Není to poprvé, co si Slovensko špatně vybralo. Dneska už o tom snad můžeme otevřeně mluvit. Žijeme každý národ ve svém státu a zodpovídáme se jen sami sobě.

26.2.2024 v 14:00 | Karma článku: 32.48 | Přečteno: 1122 | Diskuse

David Vlk

Koho přivezli traktoristi do Prahy?

Ta touha to těm nafrněným Pražákům nandat, ta vášeň s jakou je možno je kopnout nohou v gumáku do pražského úsměvu a jak jim rozrajtovat ty jejich nafrněné magistrály .

20.2.2024 v 14:44 | Karma článku: 43.56 | Přečteno: 5263 | Diskuse

David Vlk

Neutuchající vřískot Babišových paviánů.

Nechci se probudit v nějaké replice Erdoganova nacionalistického ekonomicky krachujícího Turecka, nebo se utopit v politickém paprikáši ve stylu Orbána.

12.2.2024 v 11:43 | Karma článku: 46.15 | Přečteno: 8028 | Diskuse

David Vlk

Erotická nabídka.

Dostali jste někdy nějaký neslušný návrh? nějakou erotickou, nebo erotizující nabídku od neznámého svůdce?

8.2.2024 v 12:37 | Karma článku: 37.04 | Přečteno: 4751 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.29 | Přečteno: 130 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 191 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.55 | Přečteno: 600 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
VIP
Počet článků 649 Celková karma 39.38 Průměrná čtenost 3936

Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...