Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Děti, co jste mi převezly z tábora? Asi jen blechu tati.

Nesměle jsem poznamenal, že už bych taky potřeboval něco přemáchnout, protože poslední čisté trencle do zvonu jsem spotřeboval před třemi dny.

Tak jsem sebral do auta manželku, která přetrpěla těch čtrnáct dnů, co byly naše dvě dcery z domu a vyrazil pro děti na tábor.

Manželka smutnila! Ne snad, že by se obávala, že se nám některá z dcer vrátí s outěžkem, nebo komplikovanou zlomeninou, ale spíše proto, že těch čtrnáct nádhernejch dní trpěla jako zvíře "Syndromem opuštěného hnízda."

Tedy alespoň to tvrdila, že se jí po těch našich holkách strašně stýská a ten barák je příšerně opuštěnej!

Mně se to teda nějak nezdálo, protože na první týden vyrazila s kámoškou pařit do Prahy, kde se několik dní toulala po restauracích, kavárnách a nočních podnicích všeho druhu, zatímco já doma udržoval hořet oheň a platil za ni elektronicky dluhy za konzumaci a zábavu a  pak byla se mnou několik dní na Slovensku, kde si po dětech ani nepovzdechla. 

Ale zase je fakt, že poslední tři dny před návratem dětí nějak posmutněle vzdychala a smutně koukala.

Doufám, že se teda dá hláška: "Ježišikriste, tak už mi to zase končí, kdo to zase hergot bude všechno prát a žehlit???" Považovat za projev mateřského stesku??

Nesměle jsem poznamenal, že už bych taky potřeboval něco přemáchnout, protože poslední čisté trencle do zvonu jsem spotřeboval před třemi dny.

"Choď na ostro, podle kalendáře by měly být hice." Usadila mne žena a já si tedy trenýrky obrátil už asi potřetí na ruby.

Nicméně pro děti se musí.

Přijeli jsem tedy do toho pozdně socialistického areálu u špinavé přehrady, kam bych mezi námi nestrčil nohu ani v gumáku, a kde každoročně týráme děti čtrnáctidenním pobytem, prostým výpočetní techniky s naprostou absencí WIFi připojení, zato se společnými sprchami a záchody a naopak hojnou přítomností mnoha skutečných, živých, dětských kamarádů obou pohlaví a několika ras, povinnými rozcvičkami, omáčkou UHO, jednovrstvým toaletním papírem a přiblblými líbacími hrami typu:

  "Jede vláček přátelství, kdo má šáteček ten líbat smí."

A to vše jen proto, protože se ve své stařecké demenci domníváme, že dětské tábory za našich mladých let byly nejkrásnějším obdobím našeho dětství. Zřejmě proto, že moje  žena na něm dostala prvního francouzáka a já svou první blechu.

Jó, to byl tehdy v chatce na Radějově večírek, když vedoucí usnuli,  zmoženi pivem a  falešně zpívanou Dajánou u skomírajícího ohně a my pionýři z nejstaršího oddílu jsme hráli flašku, usrkávali Čúčo a vyměňovali si nesmělé dotyky, polibky a cizopasníky.

Nejdůležitější při odvozu dětí z dětského tábora je pak samozřejmě vyhmátnou z toho chumlu špinavých a nevábně vonících otrhánků právě ty svoje děti a ubránit auto proti nájezdu zapomenutých, opuštěných, a hladových  nebožátek, pro které si rodiče přijedou "Snad až zítra!"

Doma pak vysypete doprostřed obýváku dva kubíky špinavého, tvarově velmi špatně identifikovatelného textilu, spolu s nožíky neznámého původu, poloprázdnými krabičkami od cigaret, hrstmi nezralých  žaludů, lodičkou z kůry, patnácti chrobáky a jinými hmyzáky v různém stádiu rozkladu a taky samozřejmě  svazek milostných dopisů, naškrábaných na jednovrstvém toaletním papíru.

A v tom okamžiku se Vám, starýmu cynikovi, zastaví srdce, protože si vzpomenete, jak jste před těmi takřka čtyřiceti lety psal krásné třeťačce  Simoně:

"Myluju tě Dejv! Přijď v noci sama za chatku!"

A taky jak na loukách kolem tábora voněly kytky a vrzali šílení cvrčci, jak bylo nebe strašně modrý jak Simoniny oči, jak chutnal připálenej špekáček, co Vám třikrát spadl do popela a taky jak jste se ztratil při noční bojovce a druhej den ráno vás přivezli  Vébáci, že si soudruzi družstevníci z vedlejší vesnice, vzdálené osm kilometrů, všimli, že jim ráno nějaký špinavý malý smrad krade rohlíky a mlíko v pytlíku za sámoškou u kostela.

A vy víte, že byste dal úplně všechno, prachy, barák, auta, firmu, hodinky i funkční prostatu za to, kdybyste se zase mohl vrátit zpátky do dětských let a mohl to všechno prožít ještě jednou.

 

PS. A pak z tý obří hromady špinavých bot a oblečení něco malýho vyskočí a vy se pak už třetí den drbete po celým těle, jak starej toulavej psisko a je Vám natuty jasný, že jste jisto jistě chytil svou druhou táborovou blechu v životě!

To vám je nádhera! Skoro jako na táboře.

Autor: David Vlk | neděle 15.7.2018 19:34 | karma článku: 40,34 | přečteno: 3441x
  • Další články autora

David Vlk

Nesnáším starý dobrý zlatý časy

V podstatě každá generace se dostane do stavu, kdy začne nostalgicky vzpomínat na „Starý dobrý zlatý časy.“ Někdy je v tom čistá nostalgie, ale někdy i trocha senility.

16.4.2024 v 9:04 | Karma: 32,57 | Přečteno: 1457x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Tati, ten Babiš je tvůj konkurent??

Občas taky dorazím domů a snažím se prohodit pár slov se svými dětmi. Baví mě ten jejich svěží pohled na svět prostý mého suverénně odžitého hraní na jistotu.

7.4.2024 v 19:58 | Karma: 40,30 | Přečteno: 4601x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Barevný Šarkan.

„Ej pánko, pekné to tady máte. Klobásu by som si dal, aj syra zakúsol.“ Prohlásil excelentní Rom v klobouku a modré fliesové mikině a blýskl na mě zlatým zubem v mém obchodě s farmářskými potravinami v Olomouci v rozesmáté papuli.

5.4.2024 v 13:14 | Karma: 38,47 | Přečteno: 2489x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Slováci si už zase vybrali špatnou stranu.

Není to poprvé, co si Slovensko špatně vybralo. Dneska už o tom snad můžeme otevřeně mluvit. Žijeme každý národ ve svém státu a zodpovídáme se jen sami sobě.

26.2.2024 v 14:00 | Karma: 33,93 | Přečteno: 1394x | Diskuse| Ostatní

David Vlk

Koho přivezli traktoristi do Prahy?

Ta touha to těm nafrněným Pražákům nandat, ta vášeň s jakou je možno je kopnout nohou v gumáku do pražského úsměvu a jak jim rozrajtovat ty jejich nafrněné magistrály .

20.2.2024 v 14:44 | Karma: 43,62 | Přečteno: 5412x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

  • Počet článků 652
  • Celková karma 38,89
  • Průměrná čtenost 4974x
Chtěl bych Vás na chvíli zastavit a někdy i rozesmát. Jsem normální malý živnostník, táta od tří dětí a blog je pro mne drobný relax od práce. 

 

Seznam rubrik